Nules celebra la tradicional Festa de les Barraquetes

Aquesta va ser declarada Festa d’Interés Turístic Provincial l’any 2021

Nules va celebrar ahir la tradicional Festa de les Barraquetes, una festivitat que l’any 2021 va ser declarada com a Festa d’Interés Turístic Provincial. Ramón Martínez, regidor de Tradicions, informava que des de l’ajuntament es vol donar suport a aquesta festa que compta amb molta història: “És una festa que ens enorgulleix perquè és un esdeveniment amb molta tradició i història per als nostres veïns”.

Les Barraquetes és una celebració única al territori valencià i també a l’estat espanyol. Es tracta d’una festa d’origen històric que prové del fet derivat de la mobilització de les tropes de l’Exèrcit Reial fins a la Serra d’Espadà coincidint amb el vuité dia després del Corpus Christi, sol·licitant així que les tropes foren beneïdes amb el Santíssim. Per aquest motiu, el dijous després de la festivitat del Corpus Christi es va celebrar aquesta festa en la qual participaren els xiquets i xiquetes del municipi.