L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ofereix tres cursos gratuïts contra la bretxa digital

L’objectiu és garantir la inclusió social i millorar les competències digitals de la ciutadania a través de la formació

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ofereix tres cursos gratuïts al juny i juliol per a millorar les competències digitals de la ciutadania. L’objectiu principal és reduir la bretxa digital, especialment en els col·lectius més vulnerables, per la qual cosa els tallers tractaran des de qüestions bàsiques com trobar informació en internet, usar el mòbil intel·ligent o realitzar gestions. També formaran en detecció de notícies falses, ús segur de xarxes socials i intel·ligència artificial i cerca d’ocupació en plataformes en línia.

El regidor d’Ocupació, Jorge García, ha destacat: “Aquests cursos també són d’utilitat per a associacions o empreses que vulguen formar al seu personal. Amb aquesta iniciativa es persegueix garantir la inclusió social i avançar en el desenvolupament de competències digitals perquè totes les persones puguen comunicar-se, realitzar compres o transaccions i relacionar-se amb les administracions públiques utilitzant la tecnologia amb autonomia i suficiència”.

Els tres tallers que s’ofereixen són: aplicacions més utilitzades d’intel·ligència artificial del 17 al 21 de juny, com comunicar-nos amb tecnologia digital del 24 al 28 de juny i trobar ocupació per internet del 8 al 12 de juliol. Totes les sessions s’impartiran al matí en l’edifici del Centre de Formació de Persones Adultes (en la Moleta). La inscripció és gratuïta i es pot realitzar emplenant aquest formulari: https://forms.office.com/e/g5mgf0kdb4?origin=lprlink

Aquest programa s’ofereix des de l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó en col·laboració amb Adecco Learning & Consulting, que ha signat un conveni amb la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme per a combatre la bretxa digital a través de la formació. La iniciativa és finançada pels fons Next Generation de la Unió Europea, en el marc del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR).