La Diputació de Castelló destaca la creativitat dels Premis ATC Impulsa per a fomentar el creixement de la indústria ceràmica

Els premis tenen com a objectiu reconéixer els treballs de recerca realitzats per estudiants

Les persones interessades a participar tenen de termini per a presentar els seus projectes fins a l’11 d’octubre. Cada treball guardonat rebrà un premi metàl·lic de 1.000 euros que serà entregat en el marc de la segona jornada de la Fira Destaca, que se celebrarà en el Centre de Congressos, Fires, i Trobades de Vila-real, el pròxim 7 de novembre.

El diputat provincial, Vicente Pallarés, ha ressaltat la importància d’incentivar la creativitat, la innovació i la formació des d’una edat primerenca i ha assegurat que iniciatives com els Premis ATC Impulsa són fonamentals per a fomentar el creixement, la curiositat i l’aprenentatge en totes les fases i facetes de la indústria ceràmica.

Amb estos premis, l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics valora la importància de la formació entre els tècnics ceràmics i el desenvolupament de treballs de recerca relacionats amb el procés ceràmic, tant des d’un punt de vista tècnic, com de disseny. Esta aposta per la formació i investigació té associada la generació de coneixements bàsics que, posteriorment es puguen aplicar i transferir al sector ceràmic.

Pallarés ha manifestat: “La ceràmica té molt a aportar en innovació. La nostra indústria, la de Castelló, és reconeguda per la seua aposta per la renovació, la implementació i la regeneració de nous formats i creativitat. La ceràmica ha sabut adaptar-se als temps, al segle XXI, implementant innovacions que han situat a la província de Castelló “com a referent internacional gràcies al clúster ceràmic i a la col·laboració conjunta de tots els ací presents”.

“Des de la Diputació de Castelló considerem la indústria ceràmica com una aliada inavaluable, compromesa a recuperar el seu merescut lloc i impulsar el seu creixement en estos temps de canvis i transformacions”, ha enaltit el diputat, qui ha animat a estudiants de cicles formatius i ensenyaments superiors a que participen en estos premis.