Alfondeguilla traurà a llum el molí d’aigua després de l’enderrocament de l’edifici

El monument presenta perillositat de solsida

Els treballs per a retirar l’amiant abans de l’enderrocament de l’edifici que alberga l’antic molí d’aigua d’Alfondeguilla han començat esta setmana. Els treballs consisteixen primer a retirar l’amiant i, posteriorment, derrocar la part no original de l’estructura que es va construir en els anys seixanta.

L’alcalde de la localitat, Salvador Ventura, ha explicat que l’immoble presenta una certa perillositat, per l’estat d’abandó en el qual es troba, i està situat en l’únic accés al barri antic i a la zona de Castro, que feien imprescindible escometre estos treballs.

“Este molí és un exemple més de la cultura de l’aprofitament d’aigua heretada de les civilitzacions antigues i suposa un patrimoni històric molt valuós que hem d’atendre i conservar pel seu valor patrimonial i per la cultura històrica de l’aigua en la zona”, explicava el regidor de Cultura, David Galindo.

Galindo ha destacat el valor que al llarg dels anys han tingut estos molins per al desenvolupament de la societat i augment demogràfic. Amb la revolució industrial, a poc a poc van deixar de construir-se molins i van entrar en decadència. A Alfondeguilla, el molí connectava les dues basses: la del cementeri (a dalt) i la de la canaleta (a baix). L’edifici, que en pocs dies serà història, connecta totes dues basses i al costat del mateix discorre un sistema de séquies que les connecta.