La província es prepara per a la XLI edició de la Volta a Castelló

Almassora acull la presentació de la 41a edició d’esta emblemàtica prova de ciclisme que posarà a la província de Castelló en el mapa del ciclisme internacional, amb quatre etapes estel·lars que es disputaran els dies 5, 6, 7 i 8 de juny

La província es prepara per a la celebració de la XLI edició de la Volta a Castelló, una emblemàtica prova de ciclisme que posarà el territori en el mapa del ciclisme internacional. Aquesta edició constarà de quatre etapes estel·lars que es disputaran els dies 5, 6, 7 i 8 de juny.

El diputat d’Esports de la institució provincial, Iván Sánchez, va assistir ahir de vesprada a la presentació de la prova que va tindre lloc a Almassora, on s’han donat a conéixer tots els detalls de la competició. En la seua 41a edició, comptarà amb la presència de més de 120 corredors sub23 i 18 equips de tot el món.

“Aquesta prova és una de les cites més longeves i tradicionals del calendari ciclista”, ha destacat el diputat d’Esports.

Etapes
La Volta a Castelló acollirà durant quatre dies als millors equips de categoria sub23, tant nacionals com internacionals. Els més de 120 corredors recorreran gran part de la província de Castelló i travessaran paratges d’especial singularitat i bellesa, tant naturals com històrics.

Així doncs, la primera etapa partirà demà, 5 de juny, des d’Almassora i tindrà meta a Vilafamés. Seran 152 quilòmetres en els quals es marcaran les primeres diferències entre els ciclistes que travessaran poblacions com Onda, Ribesalbes, Sant Joan de Moró, Vall d’Alba, Costur o Les Useres.

El dijous tindrà lloc la segona etapa de 137 quilòmetres que es disputarà entre Onda i el Castillo de Villamalefa. Amb més de 3.000 metres de desnivell, servirà per a començar a conéixer als favorits de la classificació general.

El divendres es disputarà la tercera etapa de la competició. La localitat de Sant Jordi acollirà l’eixida dels 18 equips, mentre que Cinctorres serà la meta d’una penúltima etapa “dura i molt exigent” de 157 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell acumulats, dissenyada per a escaladors.

El dissabte, el Grau de Castelló viurà el desenllaç de la prova amb una emocionant etapa de 120 quilòmetres que finalitzarà amb l’ascensió al Desert de les Palmes. En aquesta última etapa, a més de Castelló, seran protagonistes els municipis de Sant Joan de Moró, Vilafamés, la Pobla de Tornesa i Benicàssim.