El jurat del Concurs de Regeneració Urbana de la Diputació de Castelló inicia les deliberacions per a triar les propostes guanyadores

El concurs ha rebut 46 projectes per part dels 44 municipis que s’han presentat a la present edició

El jurat del Concurs de Regeneració Urbana (CRU) de la Diputació Provincial de Castelló ha iniciat les deliberacions per a triar les propostes guanyadores d’esta sèptima edició que ha comptat amb rècord de participants. El concurs CRU, amb el qual la institució provincial cerca poder regenerar espais degradats per a convertir-los en aparadors dels productes ceràmics, ha rebut 46 projectes per part dels 44 municipis que s’han presentat a la present edició. D’eixes localitats, han sigut 19 les que han rebut alguna proposta final.

Els municipis que aspiren finalment a remodelar els seus espais amb els projectes que isquen guanyadors són: Alcúdia de Veo, Almassora, Aín, Benassal, Betxí, Cirat, Cortes de Arenoso, Eslida, Geldo, l’Alcora, Moncofa, Montanejos, Morella, Nules, Ribesalbes, Tales, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs. El jurat, que s’ha reunit en una primera sessió de valoració de les propostes, ha enaltit l’alta participació i la qualitat de tots els projectes presentats.

Les propostes presentades han sigut bastant repartides, cosa que es tradueix en el fet que els municipis presenten espais atractius per als concursants. “L’alta participació i la qualitat de les propostes ens ho posaran molt difícil a este jurat per a triar a les guanyadores”, ha indicat la presidenta del jurat i arquitecta, Eva Álvarez.

El diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, ha valorat l’interés dels municipis i ha indicat que el nombre elevat de propostes rebudes posa de manifest “l’interés dels municipis” per regenerar els seus espais amb l’ús de la ceràmica i també el “compromís” de l’equip de govern amb la promoció del producte ceràmic.