El Patronat Provincial de Turisme destina 930.000 euros per a reforçar el suport als municipis turístics

El Patronat Provincial de Turisme ha anunciat una inversió de 930.000 euros destinada a reforçar el suport als municipis turístics de la província de Castelló. Aquesta decisió va ser aprovada pel Consell Plenari de la institució provincial el passat dimarts 28 de maig, i té com a objectiu ajudar els municipis amb la declaració de turístics a cobrir les despeses addicionals generades per l’activitat turística.

“El Patronat aposta per situar Castelló com a referent de turisme de qualitat i generar oportunitats per a dinamitzar tot el territori”, ha subratllat el vicepresident i responsable de l’àrea Turística, Andrés Martínez.

Actualment, els municipis de Castelló que compten amb la declaració de turístics inclouen Peníscola, Benicàssim, Alcalà de Xivert, Orpesa, Morella, Montanejos, Segorbe, Castelló, Vinaròs, Benicarló, Cabanes, Burriana, Altura, Navajas, Sant Mateu, Onda, Cinctorres, Xilxes, Villahermosa del Río, Traiguera, Càlig, Benassal, Forcall, Culla, Ares del Maestrat i Sant Jordi.

A més d’aquestes ajudes, la Diputació Provincial de Castelló, a través del Patronat Provincial de Turisme, també impulsa línies de subvencions per a municipis que no tenen la declaració de turístics, amb l’objectiu de facilitar ajudes perquè tot el territori continue creixent i esdevinga més competitiu.

Les Festes d’Interés Turístic són un altre gran atractiu per a visitar la província de Castelló. Per això, la Diputació destina subvencions a ajuntaments per a l’organització de festes declarades d’interés turístic, promovent així les tradicions festives a nivell provincial, nacional i internacional. Aquest import s’ha incrementat per a incloure també els municipis amb declaració de turístic, que estaven exclosos en l’exercici anterior.

En aquest context, destaca el Sexenni de Morella, una festa que compta amb les declaracions de Festa d’Interés Turístic Nacional, Bé d’Interés Cultural Immaterial i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial. A més de les ajudes al consistori, el Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme ha aprovat una línia de subvenció en concurrència competitiva per a entitats sense ànim de lucre de Morella que participen en la decoració dels carrers per al 55 Sexenni. Aquesta subvenció, amb un import màxim de 1.500 euros per entitat i una quantia total de 35.000 euros, està destinada a cobrir les despeses corrents per a la realització d’activitats de decoració.

El Sexenni de Morella se celebrarà entre el 17 i el 27 d’agost, i durant aquests deu dies, el municipi s’engalanarà amb decoració especial de paper de seda, on desfilaran les danses úniques i els quadres bíblics característics d’aquesta festivitat.

Feu un comentari