Aquesta activitat s’emmarca en el Pla de Transició de l’IES per a facilitar el canvi d’etapa educativa
L’Espai Verd Viu de Nules ha estat el marc on s’ha desenvolupat l’activitat “Animals invasors de l’Estany de Nules” dirigida a l’alumnat de sisè dels centres educatius adscrits a l’IES Gilabert Centelles de Nules, com ara les escoles de Nules i la de Moncofa.
Així doncs, aquesta activitat de convivència entre l’alumnat de sisè i de primer de l’ESO busca que el canvi d’etapa educativa i l’entrada a l’adolescència es produeixi de manera gradual i positiva, per tant la jornada s’emmarca en el Projecte d’Innovació i Inclusió Educativa (PIIE) de la Conselleria d’Educació de l’institut que coordina la professora Àngels Arcos i la cap d’estudis del centre, Noelia Enguix. Per tant, amb la temàtica de la sostenibilitat es pretén afavorir unes bones relacions de convivència entre l’alumnat de diferents etapes.
De fet, la regidora d’Educació, Rosa Ventura; el regidor de Medi Ambient, César Estañol; i la regidora de Joventut, Blanca Silvestre; juntament amb la directora de l’IES Gilabert de Centelles, Asunción Ventura, tots ells com a agents implicats també en aquest projecte d’innovació, han participat hui d’aquesta activitat.
De manera que, és l’alumnat del CFGS d’Educació Ambiental l’encarregat d’organitzar i coordinar aquesta activitat enfocada a la cura del medi ambient.
En definitiva, aquest projecte compta amb dos pilars, per una banda el desenvolupament d’accions per a afavorir unes bones relacions de convivència entre l’alumnat de diferents etapes; i per l’altra, l’assessorament i formació de les famílies com a peça clau en el seu desenvolupament. Amb tot, se centra en una programació que incorpora noves metodologies d’ensenyament-aprenentatge on el treball en l’educació mediambiental, segons els ODS de l’agenda 2030, serà un eix transversal en aquest canvi educatiu.
Els agents implicats en el Pla de Transició de l’IES Gilabert de Centelles són juntament amb la coordinació formada per la direcció, cap d’estudis d’ESO i Batxillerat, coordinació d’ESO i cap del departament d’Orientació de l’institut; el professorat del CFGS d’Educació Ambiental; l’alumnat del CFGS d’Educació Ambiental; el professorat de la família de producció agrària; el professorat de la família de manteniment electromecànic; el Pla de Foment de Lectura i Biblioteca; la Comissió de Sostenibilitat; l’AMPA; l’Ajuntament de Nules, amb les regidories d’Educació, Medi Ambient i Joventut i la UPCCA; el Consell Ambiental de Nules (CAEN); i inspecció.