Nules reafirma la seua aposta pel consum d’aigua de l’aixeta

L’ajuntament i Facsa instal·len 29 nous dispensadors d’aigua per a facilitar a  la ciutadania l’accés a l’aigua de l’aixeta

En el marc del seu compromís amb la cura del medi ambient i la sostenibilitat, l’Ajuntament de Nules i Facsa, empresa concessionària del servei de proveïment de la localitat, han posat en marxa una nova xarxa de dispensadors d’aigua filtrada amb l’objectiu de fomentar el consum d’aigua de l’aixeta gratuïta entre la ciutadania. En total s’han instal·lat 29 dispensadors en punts estratègics del municipi per a facilitar al veïnat de Nules l’accés gratuït a aquest tipus d’aigua, que és de màxima qualitat, saludable i respectuosa amb l’entorn, ja que contribueix a reduir l’ús d’envasos de plàstic.

En concret, s’ha instal·lat una font en el magatzem municipal, dos en la biblioteca municipal Jose Vicente Felip Molleó, tres en Ca la Vila, dos en la casa consistorial de Nules, una en la casa consistorial de Mascarell, una en el casal jove, una en el cementeri municipal, dos en el CEIP Cervantes, dos en el CEIP Jaume I, dos en el CEIP Lope de Vega, dos en el CEIP Pedro Alcázar, dos en el CEIP Pío XII, i dos en el col·legi La Consolación.

També s’ha instal·lat un dispensador en l’escola taller, dos en l’edifici de l’antiga Cambra Agrària (NATIU), dos en l’edifici Mossén Miquel Romero Navarro que alberga el departament de Serveis Socials, un en la piscina municipal, i un altre al poliesportiu municipal.

Les noves fonts d’aigua filtrada suposen una solució fàcil i còmoda per a garantir l’accés d’aigua potable, oferir un subministrament il·limitat, evitar plàstics i millorar el sabor de l’aigua gràcies al seu innovador sistema de filtrat per a eliminar el clor.

En concret, aquests nous dispensadors estan disponibles en tres formats que s’adapten a les diferents necessitats. De sobretaula, pensat per a espais reduïts de fins a 10-15 persones; de peu, perfecte per a guanyar autonomia i amb capacitat per a 15-25 persones; i, per últim, de peu premium, l’opció amb major capacitat pensada per a 25-30 usuaris. A més, inclouen el servei d’instal·lació i d’assistència tècnica.

Aquesta iniciativa part de la ferma aposta del consistori i la companyia per incrementar la confiança de la ciutadania en la qualitat de l’aigua de l’aixeta i promoure el seu consum com alternativa sostenible a l’aigua embotellada, una acció que, al mateix temps, posa de manifest el compromís compartit de cuidar el medi ambient i de millorar la qualitat de vida del veïnat. Així, a través d’aquests dispensadors, la ciutadania de Nules tindrà accés a una aigua filtrada i de qualitat, que compleix amb tots els estàndars sanitaris i medi ambientals.

Una alternativa respectuosa amb el medi ambient
“Amb la instal·lació d’aquests 29 dispensadors reforcem el nostre compromís amb l’accés a un recurs tan essencial com ara l’aigua de l’aixeta, que no sols és saludable i de qualitat, sinó també respectuosa amb el medi ambient”, assenyala el regidor delegat de l’àrea del Cicle Integral de l’Aigua, Adrián Sorribes, qui afegeix que “la nostra intenció és promoure un canvi d’hàbits en la ciutadania, fomentant l’ús de l’aigua de l’aixeta com una alternativa més sostenible a l’aigua embotellada, la qual cosa ens ajudarà a reduir l’ús de plàstics d’un sol ús a la nostra població”.

El regidor ha destacat també que la instal·lació d’aquestes fonts “facilita que, tant en espais públics com en col·legis, centres municipals i esportius, els veïns i les veïnes de Nules poden accedir de forma gratuïta a aigua de màxima qualitat. Això no només millora la qualitat de vida de la ciutadania, sinó que també reforça el nostre compromís amb la sostenibilitat i la protecció de l’entorn”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Nules i Facsa tornen a unir esforços amb l’objectiu comú de defensar els beneficis de l’aigua de l’aixeta no sols per la seua accessibilitat i seguretat, sinó també com una ferramenta clau per a reduir l’impacte ambiental que provoca el consum d’aigua embotellada.

A més, aquesta iniciativa se suma a les ja impulsades per Facsa amb l’objectiu d’animar a la societat a consumir aigua de l’aixeta. Entre elles destaca la instal·lació de fonts d’aigua filtrada en el campus de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana o la instal·lació del seu peculiar Watertruck, un xicotet camió itinerant amb el qual la companyia demostra els beneficis de triar l’aigua de l’aixeta.