La Diputació de Castelló ultima els detalls de la gal·la Letras del Mediterráneo en la qual reconeixerà el treball de Begoña Valero, Andreu Martín i Vicente Marco

La gala de la sexta edició de Letras del Mediterráneo se celebrarà demà, 24 d’octubre, en el Moll de Costa del Grau de Castelló i comptarà amb la presència d’una notable representació del món literari, artístic, musical i cultural de la província de Castelló

La Diputació Provincial de Castelló ultima els detalls de la gal·la Lletres del Mediterrani que tindrà lloc demà a Castelló i en la qual es reconeixerà el treball de Begoña Valero, Andreu Martín i Vicente Marco.

Així, la institució provincial reconeixerà als tres novel·listes guardonats en la sexta edició de Letras del Mediterráneo i donarà per finalitzada esta iniciativa que l’equip de Govern Provincial, presidit per Marta Barrachina, ha recuperat després de quatre anys sense celebrar-se i que, sens dubte, és un gran revulsiu per a la província, ja que permet promocionar Castelló a través de la literatura.

“Estos guardons promouen el descobriment de la nostra terra al gran públic a través de novel·la de reconeguts escriptors que desenvolupen les seues trames en poblacions i paratges dels nostres 135 municipis”, ha comentat el diputat de Cultura de la institució, Alejandro Clausell, qui ha posat en valor el treball i esforç de l’equip de Govern Provincial per a recuperar estos guardons.

“Els guardons Letras del Mediterráneo ajuden a situar a Castelló com un referent cultural i amb les obres, publicades i distribuïdes a nivell nacional i internacional, s’enriquix el panorama amb la diversitat i la riquesa de la narrativa mediterrània”, ha ressaltat el responsable de l’àrea de Cultura.

La gala de la sexta edició de Letras del Mediterráneo se celebrarà demà, 24 d’octubre, en el Moll de Costa del Grau de Castelló i comptarà amb la presència d’una notable representació del món literari, artístic, musical i cultural de la província de Castelló.

“És una oportunitat per a reunir el sector cultural en una trobada que servisca per a concloure la sexta edició d’un certamen que hem recuperat i en el qual continuarem apostant perquè a través d’ell, donem a conéixer la nostra província”, ha manifestat Alejandro Clausell.

Tres reconeixements

El diputat de Cultura ha agraït a tots els participants de Letras del Mediterráneo pel seu esforç i interés i ha felicitat els tres guardonats. Així mateix, ha indicat que amb esta sexta edició s’han aconseguit 23 novel·les, que situen la seua trama a la província de Castelló i que estan a la venda en les principals llibreries d’Espanya.

Pel que respecta als premiats, Begoña Valero rebrà el guardó en categoria de novel·la històrica; Andreu Martín, en categoria de novel·la policíaca; i, finalment, Vicente Marco rebrà el premi en categoria de narrativa.

Quant a les editorials, l’editorial Sargantana serà l’encarregada de publicar la novel·la de Valero, mentres que Alrevés publicarà la novel·la Dinero para los muertos d’Andreu Marín. I, finalment, l’editorial AlmuzaraLibros publicarà el treball de Vicente Marco.