El PSPV-PSOE denuncia l’impagament del Fons Estratègic de Prevenció d’Incendis per part del Consell de Mazón

La diputada a les Corts, Rocío Ibáñez, assenyala que nombrosos ajuntaments estan renunciant als projectes vinculats a les ajudes perquè ni han cobrat ni hi ha temps per a justificar les actuacions

El PSPV-PSOE ha denunciat que el Consell, presidit per Carlos Mazón, segueix sense pagar als ajuntaments el Fons Estratègic de Prevenció d’Incendis, la qual cosa posa en risc els treballs de manteniment de tallafocs, poda i desbrossament en zones forestals a tota la Comunitat Valenciana.

La diputada a les Corts, Rocío Ibáñez, ha criticat la “nefasta gestió” de Mazón en matèria d’emergències i prevenció d’incendis, destacant que la falta de pagament de la subvenció destinada a tasques com la neteja de pistes forestals, la creació de tallafocs i la instal·lació de punts d’aigua afecta fins a 200 municipis. “Estan convertint el territori valencià en un polvorí”, ha advertit Ibáñez.

Ibáñez ha subratllat que el termini per a la realització d’aquests treballs va concloure el 16 d’octubre sense que s’hagen fet els pagaments promesos, fet que ha obligat molts municipis a renunciar a l’ajuda per la impossibilitat de finançar els treballs per avançat.

A més, la diputada ha lamentat que el Consell no haja modificat la data límit d’execució dels treballs fins al 30 de novembre, tal com havia sol·licitat el grup socialista a les Corts l’agost passat, preveient la situació que actualment afecta els ajuntaments.