El PP de la Comunitat Valenciana defensa la construcció com a mesura per facilitar l’accés a l’habitatge

El portaveu del GPP en Les Corts assegura que la manifestació per l’habitatge a València va traure “targeta roja” al Botànic per la seua mala gestió

El portaveu del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Juanfran Pérez, ha advocat per la construcció com una de les mesures clau per a facilitar l’accés a l’habitatge a la Comunitat Valenciana. Segons Pérez, “l’esquerra parla molt sobre l’accés a l’habitatge, però sempre es mostra contrària a la construcció. Si no es construeix, no es pot solucionar aquest problema”.

Pérez ha defensat les normatives impulsades pel Govern del canvi, com el Plan Vive i el Plan Simplifica, que busquen “eliminar burocràcia, donar seguretat jurídica i millorar la vida de la ciutadania”. El Plan Simplifica, actualment en debat parlamentari, forma part d’aquestes iniciatives que, segons el portaveu, no promouen un urbanisme agressiu, sinó que pretenen donar solucions als problemes reals dels valencians.

En referència a les manifestacions recents pel dret a l’habitatge, Pérez ha afirmat que aquestes mobilitzacions, a més d’expressar les inquietuds a nivell nacional, també suposaven una “targeta roja al Botànic per la seua mala gestió” en aquest àmbit. Pérez ha lamentat que la situació de l’habitatge a la Comunitat Valenciana siga pitjor que en altres regions d’Espanya, i ha criticat la inacció dels governs del PSOE i Compromís durant els últims vuit anys.

En contrast, Pérez ha destacat que el nou Govern ja ha posat en marxa el Plan Vive, al qual s’han adherit nombrosos alcaldes del PSOE i Compromís. A més, ha recomanat a aquests partits que deixen de crear més burocràcia i animen els seus alcaldes a continuar donant suport al Plan Vive impulsat pel Consell de Carlos Mazón.