Presentada la XVII Fira Medieval de Mascarell, referent a la Comunitat Valenciana

Se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de novembre amb més de 120 espectacles gratuïts com a reclam

La XVII Fira Medieval de Mascarell, que se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de novembre, ha estat presentada com un dels esdeveniments més destacats a la Comunitat Valenciana i a la resta de l’estat espanyol. Aquesta edició serà la segona que es realitza amb la distinció de Festa d’Interés Turístic Autonòmic, reconeixement atorgat per la Generalitat Valenciana que posa en valor la seua trajectòria i repercussió.

L’esdeveniment comptarà amb més de 120 espectacles gratuïts i una programació variada especialment orientada al públic familiar. El regidor de Mascarell, Guillermo Latorre, ha assenyalat que “comptem amb la millor fira medieval que ja té renom a nivell nacional, i que pel seu enclavament és la millor de la Comunitat Valenciana. Enguany s’ha fet una aposta decidida perquè les famílies gaudeixen juntes de les diferents activitats.”

Una de les novetats d’aquesta edició és que els espectacles es programaran amb intervals de només 10 minuts i es desenvoluparan actuacions simultànies. Vicente Herrera, representant de l’empresa Culthisme, ha destacat que la fira es diferencia per la seua fidelitat històrica i les recreacions al voltant de la història de Mascarell. En aquesta edició, s’incorporaran nous personatges i tornejos, amb els cavallers Centelles i Montcada, figures històriques vinculades a Mascarell durant l’època medieval.

La programació inclou una gran varietat d’activitats, des d’espectacles d’animació de carrer, tornejos medievals, música en directe, joglars, bufons, exhibicions de falconeria, granja d’animals, fins a un macrocampament de soldats i demostracions d’antics oficis.

La inauguració tindrà lloc el divendres 8 de novembre, i l’horari d’obertura serà dissabte i diumenge, d’11 a 22 hores.

Mascarell, única població totalment emmurallada de la Comunitat Valenciana, atrau milers de visitants durant la fira. L’any passat, més de 60.000 persones van gaudir d’aquest esdeveniment.