El PSPV-PSOE reclama a la Diputació de Castelló un nou contracte de control de mosquits davant la plaga descontrolada

La diputada Maria Jiménez critica que, després d’un any i mig en el govern, el PP no haja presentat un pla de control ni ampliat els recursos necessaris malgrat els continus episodis de picades

El grup socialista en la Diputació de Castelló ha exigit a l’equip de govern del Partit Popular que finalitze el contracte actual de control de mosquits, el qual es troba prorrogat, i licite un de nou que s’ajuste a la situació de “plaga descontrolada” que afecta la província des de fa mesos. La diputada provincial socialista, Maria Jiménez, ha denunciat que, després d’un any i mig de mandat, “el PP no ha sigut capaç de presentar un pla provincial de control de mosquits adaptat a les circumstàncies actuals ni d’ampliar els recursos econòmics que tant reclamaven quan estaven en l’oposició”.

Segons Jiménez, malgrat la greu crisi sanitària viscuda en les darreres setmanes a causa de l’expansió dels mosquits per totes les comarques, la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, “continua impassible i més centrada en atacar l’oposició que en prendre mesures efectives per solucionar el problema”.

El PSPV-PSOE ha demanat la redacció d’un nou contracte que incloga més recursos i un major nombre de fumigacions, mesures que Barrachina havia defensat durant la seua etapa a l’oposició. “Ara que s’enfronta a la pitjor plaga de mosquits en 25 anys, es manté en silenci, mentre les promeses s’esvaïxen”, ha criticat Jiménez. Els socialistes reclamen accions immediates per a evitar que la província siga “devorada pels mosquits” i demanen a Barrachina que complisca amb les seues paraules.

Jiménez ha recordat que el PP va qualificar en el passat l’actual contracte de control de mosquits com “insuficient”, però en lloc de licitar un de nou amb les millores promeses, han optat per prorrogar-lo. Des del PSPV, continuaran insistint que el PP prenga mesures urgents per a posar fi a la plaga i garantir que la província dispose dels recursos necessaris per a prevenir futures crisis sanitàries provocades pels mosquits.