L’Ajuntament de la Vall d’Uixó adquirix dos noves motocicletes per a la Policia Local

L’objectiu és facilitar la patrulla urbana i millorar l’atenció a la ciutadania

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha incorporat dos noves motocicletes per a la Policia Local amb l’objectiu de facilitar la patrulla urbana i millorar l’atenció a la ciutadania. Amb aquesta adquisició, el servei policial ja disposa de set motocicletes, sumant-se a les tres motos urbanes i les dues de muntanya que ja formaven part de la flota.

El regidor de Policia, Javier Ferreres, ha destacat que enguany també s’ha comprat i equipat una furgoneta com a oficina mòbil, on es realitzen atestats, tests, punts d’atenció i comandament. La resta de la flota policial inclou 1 SUV elèctric, 1 SUV híbrid, 1 tot terreny híbrid que es renovarà pròximament, 1 cotxe, 3 bicicletes elèctriques i 3 cotxes sense retolar per a serveis de discreció com en casos de violència de gènere, menors o vigilàncies.

Des de 2015, l’Ajuntament ha apostat per la renovació periòdica dels vehicles de la Policia Local, ja que la flota anterior estava en molt mal estat. La majoria dels vehicles s’adquireixen mitjançant rènting, la qual cosa permet mantenir-los en bones condicions per a garantir el servei 24 hores al dia, els 7 dies de la setmana.

El PMUS de la Vall d’Uixó, paralitzat des de fa 15 mesos
Ferreres també ha denunciat que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de la Vall d’Uixó es troba paralitzat a la Conselleria de Medi Ambient des de fa 15 mesos. El pla es va començar a treballar en 2021 amb l’objectiu de millorar la mobilitat a la ciutat, realitzant processos de participació ciutadana i períodes d’al·legacions abans d’enviar-lo a la Generalitat per a la seua aprovació.

L’edil ha indicat que la Conselleria va demanar algunes modificacions per adaptar-lo a la normativa vigent, que ja van ser esmenades i enviades de nou. No obstant això, després de 15 mesos, no han rebut cap resposta. Ferreres ha instat el portaveu del PP de la Vall, que treballa en la mateixa Conselleria, a practicar una oposició constructiva i a treballar per desbloquejar l’aprovació del PMUS, necessari per a millorar els carrils bici i accedir a més fons europeus.