El Centre de Formació d’electrodomèstics de l’empresa Svan estarà operatiu a Almenara el primer trimestre de l’any vinent

L’alcaldessa ha visitat aquest matí les instal·lacions de l’empresa

El nou Centre de Formació que l’empresa valenciana Svan, dedicada als electrodomèstics, posarà en marxa a Almenara, estarà en funcionament durant el primer trimestre del pròxim any. Així ho ha confirmat la companyia a l’alcaldessa, Estíbaliz Pérez Navarro, durant la visita que ha realitzat aquest matí a les instal·lacions que s’estan preparant per a acollir aquest projecte.

Aquest centre estarà especialitzat en la formació relacionada amb la reparació d’electrodomèstics, principalment de la gamma blanca, com llavadores i frigorífics. A més, també s’ensenyarà la reparació d’aires condicionats, la instal·lació i manteniment de plaques solars, així com de calderes i escalfadors, amb un èmfasi especial en el sector de l’aigua sanitària.

L’alcaldessa ha destacat la importància d’aquest projecte per a la localitat, ja que Svan necessitarà personal format per a desenvolupar el seu propi servei tècnic. Des de l’Ajuntament, segons Pérez, es col·laborarà per a difondre aquesta oportunitat formativa entre la població, amb l’objectiu que els veïns i veïnes d’Almenara siguen els primers a accedir a aquestes opcions de formació, en un sector que cada vegada està més demandat. També es preveu la col·laboració amb l’Institut local per a aquesta finalitat.

Quan el Centre de Formació estiga operatiu, es detallarà quins perfils es necessiten, amb formació disponible tant per a persones que comencen de zero com per a aquells que vulguen reciclar-se professionalment. Així, segons l’alcaldessa, “a través de la formació s’obriran noves oportunitats d’ocupació per als nostres veïns i veïnes”.

Pérez Navarro ha reafirmat el compromís de l’equip de govern de continuar treballant per diversificar l’economia local i crear nous llocs de treball a la localitat.