El PP de la Vall d’Uixó exigix a l’alcaldessa Tania Baños explicacions sobre com serà la implementació de la taxa de residus a la ciutat

El Govern d’Espanya obliga als ciutadans, comerços, empresaris i autònoms a pagar un nou tribut perquè el PSOE va decidir convertir la recomanació d’Europa de reciclar en una taxa que obligatòriament s’haurà de pagar en 2025

El Grup Municipal del Partit Popular de la Vall d’Uixó ha reclamat a l’alcaldessa, Tania Baños, que done explicacions públiques sobre com s’implementarà la taxa del fem, coneguda com a ‘basurazo’, que el govern socialista preveu imposar en 2025. El portaveu del PP a la localitat, Herminio Serra, ha criticat el que considera una manca de transparència i improvisació per part del govern local.

Serra ha afirmat que “l’alcaldessa sembla més preocupada per defendre a Pedro Sánchez que per protegir els interessos dels veïns del municipi”. El portaveu popular ha demanat a Baños que comparega per a donar informació detallada sobre la nova taxa, que considera “injusta” i que, segons Serra, afectarà totes les economies sense tenir en compte les rendes o condicions de vulnerabilitat dels ciutadans.

El PP ha denunciat que el govern socialista ha optat per imposar una taxa generalitzada en lloc d’aplicar mesures més adaptades, com es fa en altres països europeus on es paga en funció dels residus generats. A més, els populars han exigit una moratòria en el pagament de la taxa i han demanat compensacions per als veïns de la Vall d’Uixó.

Segons Serra, “una vegada més, el PSOE és diligent per a cobrar, però no per a treballar per reduir les càrregues fiscals”. El portaveu del PP ha conclòs reafirmant que la prioritat del seu partit és protegir i defensar els ciutadans del municipi.