La Diputació Provincial de Castelló enaltix el talent, l’enginy i la creativitat de la joventut de la província en els I Premis de la Joventut

No hi ha res més poderós que una generació decidida a transformar el món, a millorar-lo amb iniciatives que prometen i sou vosaltres el millor reflex d’eixa força”, ha subratllat la presidenta Marta Barrachina

La Diputació de Castelló va lliurar aquest dijous els guardons de la primera edició dels Premis de la Joventut, un certamen lúdic i didàctic que ha comptat amb 26 candidatures en cinc disciplines: fotografia digital, relat breu, projecte musical, xarxes socials i iniciativa empresarial. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, juntament amb la diputada de Joventut, María Tormo, van ser les encarregades de fer lliurament dels premis, que busquen impulsar als joves en el desenvolupament de les seues idees i talents.

Barrachina va destacar el compromís i la creativitat dels participants, afirmant que “som testimonis del talent i l’enginy de la nostra joventut. Tots heu demostrat que el futur està en bones mans, amb joves capaços d’inspirar i construir un món millor per a tots.” També va agrair l’esforç i la dedicació dels participants, subratllant que “no hi ha res més poderós que una generació decidida a transformar el món.”

Els premis han estat destinats a joves de 14 a 30 anys de la província de Castelló. En la categoria d’iniciativa empresarial, el projecte ‘Activa’m’ de l’empresa Activa M Activitats Físiques i Esportives SL va guanyar el primer premi, mentre que Estela Jiménez Herrera va obtenir el segon premi amb ‘Plans nutricionals per a la salut hormonal de la dona’.

En xarxes socials, Rubén Amador Giner va ser guardonat amb el primer premi pel seu projecte ‘La veu del Grau’, seguit per Estela Jiménez amb ‘Nutricionista de la Terreta’, i Aroa Marín Nebot amb ‘Aroamarinn’.

En l’àmbit musical, el primer premi en la categoria de solista va recaure en Misael Jon Niceto Ordóñez per la seua peça ‘Aguas de poesía’, i el segon premi va ser per a Ramón Sebastiá Morós amb ‘Mare’.

Pel que fa als relats breus, Irene Ramil Lacueva va guanyar el primer premi amb ‘A la atención del lector’, mentre que Laura Colmenero Jiménez va ser segona amb ‘Frágil’, i Misael Jon Niceto Ordóñez va obtenir el tercer lloc amb ‘Las casas de Bergamota’.

Finalment, en la categoria de fotografia digital, Sara Santos Fabregat va aconseguir el primer premi amb ‘El millor amic de l’home’, seguida per Neus Almela Pereda amb ‘Diumenge’ i Teresa Gas Nebot amb ‘Atardece en el Puerto’.

Aquesta primera edició dels Premis de la Joventut ha evidenciat l’enorme talent de la joventut de la província, i la Diputació de Castelló ha reafirmat el seu compromís de continuar recolzant els somnis i projectes dels joves.