L’Ajuntament de la Vall d’Uixó apropa l’Arxiu Segarra a la ciutadania

Les persones que hagen treballat en la Fàbrica Segarra o els seus familiars poden sol·licitar el seu arxivament digitalitzat de manera gratuïta

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó, en col·laboració amb la Regidoria de Patrimoni, l’Arxiu Municipal i la Regidoria de Política Econòmica, ha impulsat un projecte per a acostar l’Arxiu Segarra a la ciutadania. Així, les persones que van treballar en la Fàbrica Segarra o els seus familiars podran sol·licitar el seu arxiu digitalitzat, que inclou la fitxa personal i, en alguns casos, altra documentació associada.

La sol·licitud de l’arxiu propi o d’un familiar fins a segon grau es pot realitzar per dues vies: de manera telemàtica a través del formulari en línia (https://forms.gle/J4JsQ6cnw2764bUW8) o, a partir del dilluns 21 d’octubre, de manera presencial a l’Agència de Desenvolupament Local (avinguda Jaume I, 34) de 9.00 a 14.00 hores.

El regidor de Patrimoni, Fernando Daròs, ha explicat que “malauradament, no tots els arxius de la Fàbrica Segarra es troben en l’Arxiu Municipal perquè en el seu moment no van arribar”. Tot i això, si la documentació de les persones que ho sol·liciten està disponible, es farà arribar en un termini de 15 dies, de manera totalment gratuïta, per correu electrònic si es va demanar en línia o en format físic si es va sol·licitar presencialment.

Per la seua banda, el regidor de Política Econòmica, Jorge García, ha destacat que la Vall d’Uixó “és com és gràcies a la seua història, i una de les etapes més rellevants a nivell industrial i econòmic va ser la de la Fàbrica Segarra, pel seu impacte en el creixement del poble i en la vida de moltes famílies”.

A més de recuperar patrimoni industrial i obrer, aquesta iniciativa també té un component emocional, ja que “poder veure i tindre a casa la fitxa personal o la dels teus familiars portarà molts records a les persones”, ha assenyalat Daròs. Aquest projecte forma part del compromís de l’Ajuntament amb la recuperació del patrimoni documental, en el marc dels esforços realitzats en els últims anys per a digitalitzar l’Arxiu Municipal, incloent-hi l’Arxiu Segarra.