El PSPV-PSOE celebra la decisió del TSJCV que revoca les retallades en educació del govern de Mazón

José Luis Lorenz exigeix la dimissió de la directora general de Personal Docent per “torpedinar la contractació de professorat” i demana l’aplicació immediata de l’acord de plantilles del Consell de Ximo Puig

El PSPV-PSOE ha aplaudit la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de revocar les retallades en educació impulsades pel govern del PP de Carlos Mazón. El tribunal ha desestimat el recurs presentat per la Conselleria, que pretenia anul·lar l’acord de plantilles aprovat per l’anterior Consell de Ximo Puig, amb el qual es va planificar la contractació de 5.000 nous professors i professores a la Comunitat Valenciana.

El portaveu socialista d’Educació, José Luis Lorenz, ha qualificat aquesta resolució judicial com una “bufetada a la política unilateral i autoritària del PP”, al mateix temps que ha criticat que Mazón “ha demostrat amb aquesta maniobra com de poc li importa l’educació pública i el futur dels nostres fills i filles”.

Lorenz ha subratllat que el PP, “amb la seua agenda d’extrema dreta, busca desprestigiar l’educació pública i afavorir la privada, promovent retallades injustificades”. A més, ha assenyalat que “el PP no governa per a tots, sinó per a una minoria que es beneficia mentre veu com l’educació pública es desmorona”. El portaveu ha alertat que el govern de Mazón promou la segregació amb mesures com el districte únic, la reducció de competències lingüístiques en valencià i la “falsa llei de llibertat educativa”.

Davant la resolució del TSJCV, Lorenz ha exigit l’aplicació immediata de l’acord de plantilles i ha demanat la dimissió de la directora general de Personal Docent per la seua gestió deficient de l’inici del curs i per bloquejar, sense justificació, la contractació del professorat.

Finalment, ha recordat l’aposta del govern de Ximo Puig per una educació pública de qualitat, considerant-la un “pilar fonamental per a construir una societat més igualitària, i no un negoci”. També ha lamentat que, en només un any de govern del PP, “tot s’ha desmantellat amb retallades que deixen l’estudiantat en una situació de major vulnerabilitat”.