El PSPV-PSOE de Castelló commemora el Dia Internacional de les Dones Rurals amb un reconeixement al seu paper clau i reivindicacions d’igualtat

La vicesecretària d’Igualtat, María Victoria Garrido, lamenta l’eliminació de programes d’ocupació per a dones per part de Mazón i reafirma el compromís del Partit Socialista amb el desenvolupament rural en igualtat de condicions

Aquest dimarts, el PSPV-PSOE de Castelló ha commemorat el Dia Internacional de les Dones Rurals amb un acte de reconeixement a la “gran faena que exerceixen aquestes dones” i ha fet una crida a la necessitat d’implementar polítiques públiques que promoguen la igualtat real i efectiva entre homes i dones en l’àmbit rural.

María Victoria Garrido, vicesecretària d’Igualtat del PSPV-PSOE, ha destacat que “les dones rurals pateixen un doble desavantatge”, ja que, a més de les limitacions del seu entorn en termes d’oportunitats laborals, també s’enfronten a la discriminació per qüestió de gènere. Garrido ha subratllat la importància d’incrementar la taxa d’activitat de les dones rurals i de millorar les seues condicions laborals i salarials.

La dirigent socialista ha criticat la decisió del govern de Carlos Mazón d’eliminar programes d’ocupació com EMDONA, que estaven enfocats a ajudar les dones desocupades. “No podem permetre que es deixe de costat a les dones rurals, especialment quan el 60% de la població desocupada està formada per dones”, ha afirmat Garrido. Per això, ha exigit la recuperació dels plans d’ocupació eliminats i la promoció de la diversificació laboral i la recerca de noves oportunitats per a les dones del medi rural.

A més, Garrido ha posat en valor els avanços assolits pel govern de Pedro Sánchez, com la incorporació per primera vegada de la perspectiva de gènere en la Política Agrària Comuna (PAC) i l’augment del pressupost per a entitats de dones rurals. També ha destacat la recuperació dels Premis d’Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals i el llançament del programa de mentoria ‘Creixem Juntes’, dissenyat per formar emprenedores rurals.

“La igualtat de condicions per a les noves generacions de dones i homes en el medi rural és fonamental”, ha conclòs Garrido, reafirmant el compromís dels socialistes amb la justícia social i la igualtat en el desenvolupament rural.