La presidenta Marta Barrachina acompanya als membres de l’Associació de Familiars per als Drets de les Persones amb Malaltia Mental (Afdem) en una de les taules informatives que s’ha habilitat en la plaça de les Aules
La Diputació de Castelló ha celebrat hui el Dia Mundial de la Salut Mental amb l’objectiu de conscienciar la població i implicar més persones en la lluita per la visibilització d’aquesta problemàtica. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i el vicepresident Andrés Martínez, han estat presents a la plaça de les Aules, on han donat suport als membres de l’Associació de Familiars per als Drets de les Persones amb Malaltia Mental (Afdem) en una de les taules informatives instal·lades.
Barrachina ha destacat la importància de “trencar estigmes, donar la visibilitat que necessita la salut mental i treballar en la prevenció, així com en la dotació de recursos amb experts i entitats”. Ha subratllat que l’atenció ha d’arribar a tots els veïns dels 135 municipis de la província, remarcant que la cura dels pacients de salut mental és una prioritat dins de les polítiques de benestar social de la Diputació.
Com a part de les accions de conscienciació, la façana de la Diputació s’il·lumina de blau aquests dies per visibilitzar la necessitat d’avançar en la salut mental. Sota el lema “La salut mental és un viatge amb destinació”, la Diputació, en col·laboració amb la Fundació per a la Investigació, Desenvolupament i Aplicació de la Psicologia en la Comunitat Valenciana (FIDAP), ha organitzat diverses activitats durant el mes d’octubre.
Entre aquestes activitats destaca una jornada oberta al públic que se celebrarà aquest dijous, on es tractarà la salut sexual en joves i les principals amenaces actuals. La jornada començarà a les 17.30 hores amb una conferència a càrrec de Rafael Ballester, coordinador de Unisexsida i del grup d’investigació ‘Psicologia de la salut: prevenció i tractament’. A continuació, de 18.30 a 19.30 hores, se celebrarà una taula redona moderada per África Ventura, amb la participació de Julia Fabrí, Ana Escrig i Cristina Giménez, que analitzaran la problemàtica des de diferents perspectives: familiar, educativa i mediàtica.