L’Ajuntament de la Vall d’Uixó celebra el ple sobre l’estat de la ciutat i destaca la major inversió de la seua història

L’Ajuntament assegura que treballen des dels valors de la sostenibilitat i la digitalització i sense por als canvis per a modernitzar la Vall i llançar-la al futur

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha celebrat un ple per a retre comptes davant la ciutadania, un acte que des de 2016 es realitza amb l’objectiu de promoure la transparència i la participació ciutadana. Durant el ple, l’alcaldessa Tania Baños, juntament amb els tinents d’alcalde Fernando Daròs i Marc Seguer, han defensat el projecte de transformació de la ciutat que es va iniciar fa nou anys, destacant la inversió històrica de més de 26 milions d’euros en execució o a punt d’estar-ho.

Entre els projectes destacats gràcies als fons europeus Next Generation EU, es troben la reforma i ampliació de l’edifici de l’ajuntament (2,8 milions d’euros), la regeneració del barri Colònia Sant Antoni (3,5 milions), la segona fase del Camí de l’Aigua (1 milió) i el pla de sostenibilitat turística, amb la construcció d’un museu i l’adequació de l’entorn de l’aqüeducte (2 milions).

També han ressaltat obres com la construcció del nou CEIP Rosario Pérez (6 milions d’euros) i el segon pavelló poliesportiu (3,5 milions), així com el futur parc aquàtic, que s’ubicarà en les antigues piscines d’estiu (2,5 milions).

A més, es va aprovar per unanimitat l’actualització de l’Agenda Urbana 2030, amb la intenció d’aconseguir més finançament europeu a partir de 2026.

Finalment, es va destacar la reducció del deute de 31 milions a 11 milions d’euros i la creació de 700.000 m² de sòl industrial amb el desenvolupament de Belcaire C, que permetrà a les empreses créixer i instal·lar-se en el municipi.