La Diputació de Castelló inicia obres de millora en quatre casernes de la Guàrdia Civil i denuncia inacció del Govern Central

La presidenta Marta Barrachina visita l’actuació que s’està duent a terme en la caserna de Cabanes que forma part de la inversió global de 220.000 euros i inclou també les obres ja iniciades en els aquarteraments de Peníscola, Vilafamés i Torreblanca

La Diputació Provincial de Castelló ha començat les obres de millora en les casernes de la Guàrdia Civil de Cabanes, Peníscola, Vilafamés i Torreblanca, amb una inversió global de 220.000 euros. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha visitat aquest dimarts les actuacions a la caserna de Cabanes, destacant la importància de la seguretat ciutadana com a pilar fonamental per al benestar de les comunitats.

Barrachina ha subratllat que aquestes actuacions són necessàries per a garantir unes instal·lacions dignes per a les forces de seguretat, contribuint a un ambient de convivència tranquil i segur. Les obres inclouen reformes estructurals com la creació de vestuaris masculins i femenins, la reforma de dependències oficials i la millora de les instal·lacions sanitàries.

A més, la presidenta ha lamentat la manca de finançament per part del Govern Central, assenyalant que la protecció dels municipis ha de ser una prioritat innegociable. Aquesta inversió, ha dit, enfortix les institucions i envia un missatge clar sobre la importància de la seguretat en els pobles.

Les actuacions inclouen una reforma a Cabanes, amb prop de 40.000 euros destinats a solucionar la falta de vestuaris; a Peníscola, amb una inversió de 50.000 euros per a millorar la ventilació i el tancament posterior; a Vilafamés, amb una partida de 45.000 euros per a crear nous vestuaris; i a Torreblanca, amb una reforma similar per un cost de més de 48.000 euros.

Aquest projecte forma part del compromís de la Diputació per a col·laborar amb les forces de seguretat en la millora de les seues instal·lacions i infraestructures.