El Correllengua prendrà els carrers per a commemorar el 9 d’Octubre amb activitats escolars i teatrals

L’obra ‘Els guardians de la flama’ es representarà demà en la plaça de l’Àngel i la plaça de l’Assumpció

El Correllengua prendrà els carrers demà, 8 d’octubre, per a commemorar el 9 d’Octubre. Esta activitat escolar “fa molts anys que se celebra i este any ha canviat el format perquè participen tots els col·legis i a més de reivindicar la llengua també siga una acció que acoste el teatre als xiquets i xiquetes de manera didàctica i pedagògica”, tal com ha explicat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, Maria Cruces.

El Grup La Flama representarà ‘Els guardians de la flama’ en dues sessions: a les 10.00 hores en la plaça de l’Àngel i a les 11.15 hores en la plaça de l’Assumpció. L’alumnat també anirà en cercavila fins a la plaça del Centre, on el Rei Jaume I rebrà als xiquets i xiquetes i els dedicarà unes paraules. L’obra explicarà què significa el 9 d’Octubre, per què se celebra i la importància de la llengua “com a identitat que ens uneix i ens identifica com a poble”, ha apuntat l’edila.

Esta activitat es realitza en col·laboració amb Acció Cultural del País Valencià i dels 12 col·legis, als qui Cruces ha agraït la seua implicació. Des de l’Ajuntament “estem compromesos amb la llengua i la cultura” ha reiterat. I per això, des de la Regidoria de Cultura s’ha presentat una programació del 9 d’Octubre que inclou la Nit Màgica de Xarxa Teatre, el concert del CIAC i El Tacho i la Cercavila de Dames i Cavallers d’Uixó.