José Luis García Herrera guanya la Flor Natural dels LXX Jocs Florals Vila de Nules

El premi Anna Rebeca és per a l’escriptora local Lola González Montolio

José Luis García Herrera, autor de l’obra titulada Fusta Cremada, ha estat guardonat amb la Flor Natural dels LXX Jocs Florals Vila de Nules, el premi més prestigiós del certamen. García Herrera, fill d’Esplugues de Llobregat (Barcelona), és un reconegut poeta, narrador, rapsode, crític literari i tècnic químic-alimentari. Al llarg de la seua trajectòria, ha dirigit la revista “El Juglar y la Luna”, ha estat secretari de l’Acadèmia Iberoamericana de Poesia a Barcelona i és membre fundador dels premis literaris “Ciutat de Sant Andreu de la Barca”. També forma part del grup cultural Versikalia i del grup d’escriptors Abrecedaris, d’Abrera.

Amb més de trenta llibres de poesia publicats, entre les seues obres més destacades es troben La Solitud (Premi Festa d’Elx, 2011), Bella Ciutat Vella (VII Certamen Paraules a Icària, Barcelona, 2015), Passatge a l’hivern (Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera, 2015), La memòria de les petjades (Premi Poesia Antoni Matutano, Almassora, 2018) i Els somrís trist de Sylvia Plath (Premi de Poesia Francisco Brines en valencià, Barcelona, 2021).

El premi Flor Natural, dotat amb 4.000 euros i la publicació de l’obra, és patrocinat per l’Ajuntament de Nules i reconegut com un dels guardons literaris més prestigiosos de la Comunitat Valenciana.

Altres premis dels LXX Jocs Florals

En aquesta edició, el Premi Anna Rebeca, destinat als fills de Nules, ha estat per a l’escriptora Lola González Montolio pel seu treball Com l’aigua, dotat amb 1.000 euros. Joan Carles González Pujante ha guanyat el Premi de tema Religiós o Ètic per l’obra Una llum somiada a la foscor, amb un premi de 500 euros. Oriol Solà i Prat ha estat guardonat amb el Premi de tema Patriòtic pel seu treball Arrels que no tenen on arrapar-se, també premiat amb 500 euros. Finalment, el Premi Poemari Infantil ha estat per a Familia Nombrosa, amb una dotació de 500 euros.

VIII Premis d’Investigació i Divulgació

En el marc d’aquests Jocs Florals, també s’han lliurat els VIII Premis d’Investigació i Divulgació. El premi en la categoria “Aspectes històrics del poble de Nules” ha estat per a Joan Antoni Vicent Cavaller pel seu treball Al servei de sa Magestat, premiat amb 500 euros. En la categoria “Investigació Lingüística sobre el Valencià”, el premi ha estat per a Óscar Pérez Silvestre i Mireia Pérez Gómez per l’obra El repertori fràsic d’Àngel Sánchez Gozalbo, dotat amb 2.000 euros i patrocinat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. A més, José Lucas Sanahuja ha guanyat el premi en la categoria “Cuarenta años con nuestros mayores” pel treball Decoro, Dignidad y Bienestar de la Persona Mayor, patrocinat per la Residència Verge de la Soledat amb 250 euros.

Un esdeveniment cultural de referència

L’acte ha estat presidit per la Reina de la Vila, Nora Cano Mendo, i les dames de la Vila, Anaïs Navalón i Erika Ruiz. La periodista i poetessa Susanna Lliberós ha actuat com a mantenidora de la cerimònia. El lliurament de premis ha estat a càrrec de l’alcalde de Nules, David García, juntament amb la regidora de Cultura, M. José Esteban. A l’esdeveniment també han assistit la presidenta de les Corts Valencianes, Llanos Massó, i el vicepresident de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Joan Rafael Ramos, entre altres autoritats.

A més, s’ha presentat el llibre guanyador de la Flor Natural dels LXIX Jocs Florals Vila de Nules, titulat Etèria, de l’autor Berna Blanch.

Els Jocs Florals Vila de Nules són un dels certàmens literaris en valencià més importants de la Comunitat Valenciana, i l’acte de lliurament de premis és un esdeveniment cultural de gran rellevància per a la població de Nules.