El PP de la Vall d’Uixó exigeix una política jove “real i eficaç” després d’un any del tancament del Casal Jove

La regidora del PP en la Vall, María José Aragonés, reclama “una agenda per a la joventut” després que el Casal Jove, situat en les instal·lacions de Vallpala, continue tancat i sense activitat des de fa més d’un any. “Cal actuar”, indica

El Partit Popular de la Vall d’Uixó ha exigit a l’equip de govern del PSOE una política juvenil “real i eficaç” després que haja passat més d’un any des del tancament del Casal Jove, situat al complex esportiu Vallpala. Segons el PP, “no és acceptable que la situació jurídica que envolta aquest espai justifique la falta de programació per a la joventut del municipi. És hora d’actuar”, ha afirmat la regidora popular, María José Aragonés, qui ha comparegut acompanyada pel portaveu del PP en la Vall, Herminio Serra.

Aragonés ha criticat la inacció del govern municipal, afirmant que “no es pot excusar la falta d’agenda juvenil. Cal desenvolupar una programació pròpia i escoltar la joventut per a oferir activitats que s’adapten a les seues necessitats”. Des del tancament del Casal Jove, el PP considera que “s’ha demostrat la falta d’implicació de l’equip de govern. Aquest abandó perjudica els joves”.

Per la seua part, Herminio Serra ha destacat que, tot i la situació extraordinària del complex Vallpala, “això no hauria de ser una excusa per a no definir una agenda juvenil”. Serra ha recordat que el Tribunal Suprem va ratificar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la qual va condemnar la decisió de l’alcaldessa socialista, Tania Baños, de retirar la concessió a l’empresa que gestionava les instal·lacions.

Silenci de l’alcaldessa

El portaveu del PP ha lamentat que, deu mesos després d’aquesta sentència, “l’alcaldessa segueix sense pronunciar-se i, el que és més greu, ha deixat sense activitats juvenils a la nostra localitat”. Serra ha instat Tania Baños a “donar la cara i deixar de fugir de les seues responsabilitats, ja que la seua inacció només genera desànim entre la joventut, que mereix ser escoltada”.

Conflictes entre els socis de govern

A més, Serra ha recordat que la ubicació del Casal Jove ja va provocar tensions dins del govern municipal, format pel PSOE i Esquerra Unida. Mentre que el PSOE va considerar “idònia” la cafeteria de Vallpala com a seu del Casal Jove, el regidor de Joventut d’Esquerra Unida va presentar una proposta alternativa. “Han passat més de tres anys i encara no tenim Casal Jove”, ha denunciat Serra. El regidor ha conclòs afirmant que “des del PP oferim la nostra col·laboració per a buscar solucions davant un problema que s’està enquistant, ja que els joves estan farts d’esperar”.