Fusta Cremada guanya la Flor Natural dels LXX Jocs Florals Vila de Nules

El lliurament de premis tindrà lloc divendres 4 d’octubre al Teatre Alcázar 

El lema Fusta Cremada ha sigut el guanyador de la Flor Natural dels LXX Jocs Florals Vila de Nules, premi dotat amb 4.000 euros i la publicació de l’obra a càrrec de l’editorial Neopàtria. Altres obres premiades en aquest certamen literari inclouen Com l’aigua, que ha obtingut el Premi Anna Rebeca, dotat amb 1.000 euros i dirigit a fills o residents de Nules; Una llum somiada a la foscor, guanyador del Premi de tema Religiós o Ètic amb 500 euros; Arrels que no tenen on arrapar-se, Premi de tema Patriòtic, també premiat amb 500 euros; i Familia Nombrosa, que ha rebut el Premi Poemari Infantil, valorat en 500 euros.

En la categoria dels VIII Premis d’Investigació i Divulgació, s’ha premiat el lema Al servei de sa Majestat en la categoria “Aspectes històrics del poble de Nules” amb un premi de 500 euros patrocinat per l’Ajuntament de Nules. A més, el lema El repertori fràsic d’Àngel Sánchez Gozalbo ha guanyat en la categoria d’Investigació Lingüística sobre el Valencià amb un premi de 2.000 euros patrocinat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, mentre que Decoro, Dignidad y Bienestar de la Persona Mayor ha sigut el guanyador en la categoria “Cuarenta años con nuestros mayores”, premiat amb 250 euros per la Residència Verge de la Soledat.

Els membres del jurat, format per destacades figures de les lletres i la cultura, han declarat deserts la resta de premis. El jurat inclou personalitats com Rosa Agost i Joan Palomero, acadèmics de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i altres experts com Joan Gavara, cronista oficial de Nules, i Manel Alonso, escriptor. L’alcalde de Nules, David García, és el president d’honor del jurat, i la regidora de Cultura, M. José Esteban, actua com a presidenta.

Lliurament de premis el 4 d’octubre

El lliurament dels premis dels LXX Jocs Florals Vila de Nules i dels VIII Premis d’Investigació i Divulgació es durà a terme aquest divendres, 4 d’octubre, al Teatre Alcázar de Nules, amb la periodista i poetessa Susanna Lliberós com a mantenidora de l’acte. Durant la jornada, també es presentarà el llibre guanyador de la Flor Natural 2023, Etèria, de l’autor Berna Blanch.

La regidora de Cultura, M. José Esteban, ha destacat que “aquest certamen literari és molt important per a Nules, sent un dels més antics i arrelats de la nostra comunitat, i un referent per la seua dedicació a les lletres, la nostra llengua i la cultura”.