La Vall d’Uixó presenta la Setmana de la Salut Mental amb activitats per a tota la ciutadania

La programació té com a objectiu trencar etiquetes, prejudicis i estigmes

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha donat el tret d’eixida a la Setmana de la Salut Mental, una programació que s’estendrà fins al 5 d’octubre. El regidor de Serveis Socials, Jorge Marqués, ha inaugurat les activitats amb les eleccions al Consell de Centre del CRISOL, on usuaris, famílies i treballadors han votat per a triar als seus representants.

Totes les activitats programades durant la setmana estan obertes al públic, són gratuïtes i tenen l’objectiu de trencar els estigmes i prejudicis al voltant de la salut mental. La visibilització, la conscienciació i la prevenció són aspectes clau en aquesta iniciativa, així com la posada en valor de recursos com el CRISOL.

Marqués ha destacat que la programació “és oberta i variada”, i ha subratllat la importància que les institucions siguen “participatives i tinguen representació de tots els agents que les formen”. També ha assenyalat que la imatge gràfica de la campanya, que representa un jardí dins de persones físiques, simbolitza molt bé la salut mental, que cal cuidar i treballar constantment.

Programa d’activitats:

  • Dimecres 2 d’octubre a les 11.00 hores, recital de poesia terapèutica musicada a càrrec de Raquel Ruiz i Xen Castells, a la Biblioteca.
  • Dijous 3 d’octubre de 17.00 a 19.00 hores, projecció d’un documental sobre salut mental al Teatre Municipal.
  • Divendres 4 d’octubre a les 12.00 hores, lectura del manifest del Dia Mundial de la Salut Mental a la plaça del Centre.
  • Dissabte 5 d’octubre a les 9.30 hores, marxa a Alfondeguilla amb eixida des de la plaça del Centre.