L’Ajuntament d’Almenara inicia els treballs de redacció de l’Agenda 2030 per a promoure un desenvolupament sostenible

Dijous que ve, 3 d’octubre, se celebrarà a les 18.30 hores en la Sala d’actes de l’ajuntament una xarrada informativa oberta a tota la ciutadania, associacions i empreses

L’Ajuntament d’Almenara ha començat la redacció del Projecte d’Agenda 2030 amb l’objectiu d’alinear-se amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per Nacions Unides, buscant assegurar la sostenibilitat social, ambiental i econòmica a nivell local.

El pròxim dijous, 3 d’octubre, a les 18.30 hores, tindrà lloc una xarrada informativa en la Sala d’Actes de l’Ajuntament d’Almenara, oberta a la ciutadania i amb la participació de les associacions, entitats i empreses locals. En aquesta jornada es presentaran els detalls de l’Agenda Almenara 2030, així com el seu full de ruta, i es realitzarà un taller per a dur a terme un diagnòstic local i identificar oportunitats i reptes.

El projecte té com a finalitat l’elaboració d’un document que reculla programes i accions vinculades als 17 ODS i que permetrà fer un seguiment de la seua evolució al municipi. L’Agenda Almenara 2030 inclourà un enfocament de governança multinivell i participació ciutadana, convidant a la col·laboració dels agents locals.

El projecte, cofinançat gràcies a una subvenció estatal, té com a objectiu avançar cap a un model de desenvolupament sostenible, millorant la qualitat de vida dels residents i visitants, i afrontant els desafiaments del canvi climàtic.