El PSPV-PSOE denuncia l’augment alarmant en la demanda d’habitatge social a Castelló i critica la inacció del govern del PP

Silvia Gómez critica al PP pel desinterés, entre altres punts, per topar els preus de lloguer i adverteix que el pla del Consell de construir 10.000 habitatges públics està abocat al fracàs

El PSPV-PSOE ha denunciat que l’encariment desmesurat de l’habitatge a Castelló està provocant un augment preocupant en la demanda d’habitatge social, mentre el govern del PP a la Generalitat “no fa res per a abordar aquesta crisi”. Segons Silvia Gómez, coportaveu adjunta de Política Social a les Corts, les sol·licituds d’habitatge social s’han quadruplicat durant el primer any de govern de Carlos Mazón, passant de 1.385 a 5.180 sol·licituds només a la província de Castelló.

Gómez subratlla que aquest augment no és casualitat: “Si hi ha més demanda d’habitatge social és perquè hi ha més persones amb pocs recursos, i això es deu al fet que avui vivim en una Comunitat Valenciana més pobra”. La diputada també critica els lents processos administratius i la insuficiència del parc públic d’habitatges, la qual cosa agreuja la situació d’emergència residencial. “Mentrestant, Mazón roman impassible i es nega a aplicar la Llei d’Habitatge, que permetria controlar els preus en les zones més tensionades”, ha afegit.

A més, Gómez ha qualificat de “nul·les” les polítiques del Consell de Mazón per garantir l’accés a l’habitatge, i ha assegurat que el pla del PP per construir 10.000 habitatges públics “es queda curt” davant les llargues llistes d’espera. Segons la diputada, aquest pla “ja es preveu com un fracàs perquè no està atraient ni promotors ni constructores”.

Finalment, Silvia Gómez ha insistit en la necessitat d’una resposta ràpida i efectiva per part de l’administració a les necessitats de les persones vulnerables, lamentant la falta d’interés del govern del PP en implementar polítiques socials eficaces. “El Partit Popular mai ha tingut interés a posar en marxa polítiques que realment ajuden els més necessitats”, ha conclòs.