El PSPV-PSOE exigix a Barrachina que complisca la seua promesa d’eliminar el recàrrec de l’IAE al sector ceràmic

El portaveu del grup socialista en la Diputació de Castelló, Samuel Falomir, ha reclamat a Marta Barrachina que complisca “la seua promesa electoral oblidada d’eliminar el recàrrec provincial de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) a les empreses del clúster ceràmic”. Falomir ha destacat que, una vegada “desmuntat el discurs que afirmava que la institució estava arruïnada”, és el moment de ser coherent i aplicar les mesures defensades per Barrachina i el seu número dos, Salvador Aguilella, durant la passada legislatura.

Falomir ha recordat que “van defensar la supressió d’aquest recàrrec en cada ple, amb actituds fins i tot agressives, i ara sembla que s’han oblidat”. El portaveu socialista ha instat al Partit Popular a aprofitar els pressupostos de 2025 per a demostrar que “les seues paraules no eren només retòrica” i donar suport al sector ceràmic, que és “vital per a la província de Castelló”.

A més, Falomir ha subratllat que el clúster ceràmic necessita més recursos per a consolidar la seua recuperació i continuar sent el motor econòmic i d’ocupació de Castelló, no només “una ajuda per a l’edició d’una publicació”.

En relació amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, el portaveu socialista ha suggerit que, a més de reclamar més ajudes al Govern d’Espanya, el Consell “hauria d’assumir responsabilitats i implicar-se amb la ceràmica de Castelló”. Falomir ha recordat que “els únics governs que fins ara han injectat recursos directes per a compensar l’alça dels costos energètics han sigut els socialistes, tant amb Ximo Puig com amb Pedro Sánchez”. Ha conclòs que és hora que la Diputació “deixe de gastar en luxes i faça un gest generós amb la indústria taulellera”.