La Vall d’Uixó avança en la reducció de la temporalitat laboral en el sector públic

L’estabilització del personal és una obligació de la Unió Europea i permet prestar una millor atenció i un servei més eficient a la ciutadania

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aconseguit importants avanços en la reducció de la temporalitat laboral, complint amb els objectius marcats per la Unió Europea. Així ho ha afirmat la regidora de Recursos Humans, Zaida Moreno, qui ha destacat que “des de Brussel·les es va establir l’objectiu que la temporalitat en el sector públic no superara el 8% abans del 31 de desembre de 2024, i hem assumit aquest repte amb responsabilitat”.

El 1 de gener de 2002, l’Ajuntament comptava amb 132 interins de 326 places, una taxa de temporalitat elevada del 40,5%. Gràcies a l’esforç del departament de recursos humans, hui la xifra s’ha reduït a 75 empleats interins de 327, la qual cosa representa un 22%. “Estem treballant per arribar a l’objectiu del 8% que ens marca la Unió Europea en aquest últim trimestre de l’any”, ha explicat Moreno.

Els avanços han sigut possibles gràcies a l’estabilització de 74 places a través de 46 processos selectius, que han convertit places temporals en fixes, i amb l’execució de les ofertes d’ocupació ordinàries, que han cobert 12 llocs de funcionaris de carrera.

Tot i això, la regidora ha reconegut que “encara queda feina per fer”, i ha anunciat que l’Ajuntament continuarà amb convocatòries d’ocupació pública per cobrir les places que queden en situació temporal. En concret, fins a desembre es cobriran 22 places més.

Entre els processos que s’obriran en aquest trimestre es troben dos oficials i sis agents de la policia local, sis peons de jardineria, un psicòleg/a, un bibliotecari/a, sis places d’auxiliar d’administració i una de gestió esportiva.

Moreno ha conclòs afirmant que la reducció de la temporalitat “no és només un mandat d’Europa, sinó que també millora la qualitat del servei públic, ja que un treball estable permet als empleats públics prestar una atenció més eficient als veïns i veïnes”.