Moncofa es prepara per a les festes patronals en honor a Sant Antoni amb una comissió formada exclusivament per dones

Moncofa calfa motors per a les festes patronals en honor a Sant Antoni, que començaran el pròxim 28 de setembre. L’edició d’enguany ha sigut organitzada per la Comissió de Festes, liderada per la penya El Rus, la primera comissió formada íntegrament per dones en la història del municipi.

Les celebracions oferiran una programació variada que inclou cercaviles, xarangues, orquestres, discomòbils, actes taurins, campionats i jocs infantils. El correbars, que tindrà lloc aquest dissabte a les 18.30 h, marcarà l’inici de les festes. El muntatge dels cadafals serà el diumenge 29, però els actes es reprendran el divendres 4 d’octubre amb la concentració de penyes, cercavila, txupinazo i el festival remember Rusfest a partir de les 00.30 h.

El dissabte 5 serà un dia intens amb exhibicions de vaques i bous des de les 13.00 h. El diumenge 6 es celebraran els jocs populars, el campionat de truc i Fallera Calavera, i a les 19.00 h, la missa major en honor a Sant Antoni. Durant tota la jornada del dilluns 7, es faran noves demostracions taurines.

Un dels moments més esperats serà el tradicional sopar de calderes el dimarts 8, a les 21.30 h. El concurs de paelles es farà el dimecres 9 a les 12.00 h, seguit del sopar de germanor el dijous 10 a les 21.00 h. El divendres 11 es dedicaran a les disfresses amb activitats per als més menuts a les 11.00 h i una cercavila a les 22.30 h. Finalment, el dissabte 12 es tancaran les festes amb la missa en honor a la Mare de Déu del Pilar, una fira infantil i actes taurins, culminant amb una macrodiscomòbil a les 00.45 h.

Com a novetat, s’instal·larà un Punt Violeta el dissabte 5, actiu des de les 00.30 h fins a les 02.30 h, per a garantir unes festes segures i lliures de violència de gènere. En total, seran deu dies plens d’activitats perquè tots els veïns i veïnes de Moncofa puguen gaudir de les seues festes.