Moncofa aprova els Comptes Generals de 2023 amb un ampli consens

L’Ajuntament de Moncofa ha aprovat els Compte Generals de 2023 en la Comissió Especial de Comptes, amb un ampli suport de la corporació. La proposta ha rebut el vot favorable del PP, Compromís i VOX, mentre que el PSOE s’ha abstingut. Segons l’alcalde, Wences Alós Valls, “un any més es presenten uns comptes sanejats que permeten destinar part del resultat a inversions en millores per a la població, com l’ampliació del polifuncional, la coberta polivalent, la instal·lació de plaques fotovoltaiques, el clavegueram i el pagament de l’Espai Jove”.

A més, els comptes de 2024 presenten un romanent positiu que permetrà realitzar aquestes inversions i un estalvi net de 2,4 milions d’euros, molt lluny del resultat negatiu de 2008, quan es van gastar 4,7 milions més del que es va ingressar. L’alcalde ha recordat que “Moncofa va passar de tindre un dels pressupostos més grans de la província a estar en situació de suspensió de pagaments en 2008, segons va afirmar l’aleshores secretari municipal”.

No obstant això, malgrat la bona situació econòmica actual del municipi, Alós Valls ha advertit que l'”herència enverinada” del projecte Belcaire Sud podria comprometre les finances municipals, ja que té un cost estimat de 15 milions d’euros, superior al pressupost anual de Moncofa.