L’Ajuntament de la Vall d’Uixó executa el Pla d’Asfaltat 2024 amb una inversió de 150.000 euros

La planificació atén criteris objectius marcats per un estudi realitzat amb un vehicle-escàner que ha mapejat tota la ciutat

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està duent a terme l’anualitat del Pla d’Asfaltat corresponent a aquest 2024, amb una inversió de 150.000 euros per a actuar en 10.000 m² i 14 carrers. Aquesta planificació es basa en criteris objectius i tècnics establits per un estudi realitzat mitjançant un sistema de vehicle-escàner, que ha mapejat l’estat de l’asfaltat de tota la ciutat.

El regidor d’Urbanisme, Vicente Pitarch, ha explicat que aquesta informació “ens indica les prioritats i les zones on hem d’actuar amb més o menys urgència”. En concret, aquests dies s’ha asfaltat als carrers Pintor Sorolla, Mestre Giner, Juan de Austria, Betxí, Ricardo Portalés, Julio Portalés, Abadia, Trinitat, Agustín Navarro i Azucena. En les pròximes setmanes, s’actuarà en els carrers Dolores, Sant Fernando, Pedro Viruela i Ginesta, ja que en aquestes dues últimes s’estan realitzant altres obres de millora.

En aquest sentit, l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, ha subratllat que per a l’equip de govern és “igual d’important” l’execució “dels grans projectes de transformació de la ciutat que estem portant a terme” com “el xicotet urbanisme que millora el dia a dia dels veïns i veïnes i el seu benestar”. “Ens preocupa tant asfaltar i arreglar voreres com construir el segon poliesportiu, el nou Rosario Pérez, rehabilitar la Torre de Benissahat o ampliar l’edifici de l’ajuntament”, ha reiterat.

El Pla d’Asfaltat permet disposar d’una planificació contínua des de 2017 de les zones a millorar. Des de llavors, s’han invertit més d’1.020.000 euros i s’ha actuat en els polígons industrials, accessos a la Vall, artèries principals com els carrers Xacó, Andalusia i l’avinguda Corts Valencianes, i especialment en els barris Colònia Sant Antoni, Carbonaire, Colònia Segarra i Grup La Unió.

Carrer Ginesta

Al carrer Ginesta, al barri de Carbonaire, també s’està realitzant una obra per millorar la seguretat, amb la construcció d’un mur de protecció i el tancament de l’antiga Fàbrica de Canós. “Complim així amb una demanda veïnal de fa molts anys i guanyem amplària al vial, adaptant-nos al que marca el pla general”, ha destacat l’alcaldessa. En finalitzar aquests treballs, s’asfaltarà la via.