La Diputació de Castelló i Secot impulsen l’assessorament empresarial de sèniors amb el programa Conecta Talent

El programa busca identificar a sèniors de les zones rurals que compten amb una àmplia experiència laboral en llocs d’alta responsabilitat, com empresaris, directius de banca, assessories, etc. per a formar-los en assessorament empresarial i puguen mentorar a empreses i persones emprenedores

La Diputació Provincial de Castelló, compromesa amb el desenvolupament econòmic i social de les zones interiors de la província, ha posat en marxa el programa Conecta Talent en col·laboració amb Secot Castelló, una associació sense ànim de lucre que ofereix l’experiència dels seus socis sèniors per a promoure l’emprenedoria i consolidar petites i mitjanes empreses.

L’objectiu principal del programa és identificar persones sèniors de les zones rurals de la província, amb una dilatada trajectòria laboral en càrrecs de responsabilitat com ara empresaris, directius de banca, enginyers o líders d’equips en sectors industrials i financers. Aquestes persones rebran formació especialitzada en assessorament empresarial per a convertir-se en mentors d’empreses i emprenedors locals, fomentant així les sinergies intergeneracionals.

“A través de Conecta Talent busquem dotar els sèniors de les eines necessàries perquè puguen oferir un assessorament personalitzat a emprenedors de les zones rurals, ajudant-los a reduir les incerteses a l’hora de posar en marxa un negoci”, ha declarat Vicente Pallarés, diputat de Promoció Econòmica. Pallarés ha destacat la importància d’aquests programes per a promoure la cultura emprenedora i donar resposta a les necessitats reals del territori.

El president de Secot Castelló, Juan José Montoro, ha remarcat que “la creació d’aquesta xarxa de sèniors permetrà acompanyar emprenedors en el procés de validació dels seus models de negoci, oferint la seua experiència per a garantir l’èxit”.

Jornades Identifica Talent

El programa començarà amb les jornades Identifica Talent, que tindran lloc en diferents municipis de la província per a identificar sèniors interessats en participar com a mentors. La primera sessió serà aquest dijous al MUCBE de Benicarló, seguida de jornades a Segorbe i Vall d’Alba. Aquestes trobades tenen com a objectiu fomentar la participació de professionals amb ganes d’ajudar emprenedors a avançar en els seus projectes i contribuir a evitar la despoblació en les zones rurals.

Forma Talent i Conecta Talent

Els sèniors interessats podran continuar en la següent fase del programa, Forma Talent, on rebran formació en metodologies innovadores d’assessorament per al desenvolupament de models de negoci. En la fase final, els sèniors formats passaran a mentorar emprenedors que participen en els programes de la Diputació de Castelló, ajudant-los a validar els seus models de negoci i assegurant-ne l’encaix en el mercat.