Joves Socialistes de la Vall d’Uixó exigix al govern valencià de Carlos Mazón la posada en marxa del nou contracte d’autobusos

Denuncien que el PP porta quasi un any de retard en l’aplicació del nou servei que augmenta les freqüències a València i Castelló i la connexió amb el tren

El secretari general de Joves Socialistes del País Valencià (JSPV), Ximo Zorrilla, ha demanat al govern valencià, presidit per Carlos Mazón, que active el nou contracte de serveis d’autobusos, que “porta quasi un any de retard”. Zorrilla ha recordat que aquest contracte es va adjudicar el novembre de 2023, després que el govern del Botànic deixara tots els preparatius fets, però encara no s’ha aplicat.

Des de JSPV lamenten que, a finals de 2024 i amb el curs ja començat, la Generalitat Valenciana encara no haja posat en funcionament aquest nou contracte que suposarà una millora important en el servei de transport públic. Segons la formació juvenil, aquest contracte augmentaria les freqüències d’autobusos cap a Castelló i València, així com milloraria la connexió amb el tren de rodalia, la qual cosa seria beneficiosa no sols per als joves, sinó també per a tots els habitants de la Vall d’Uixó, facilitant, per exemple, els desplaçaments a l’Hospital de la Plana.

Zorrilla ha criticat durament Mazón afirmant que “ens deixa tirats als joves amb el transport públic” i ha afegit que el president valencià “ens fa la vida impossible votant en contra de totes les iniciatives per a facilitar l’accés dels joves a la vivenda”. Entre aquestes mesures rebutjades, Zorrilla destaca la regulació dels preus del lloguer en zones tensionades, com la Vall d’Uixó, i la creació de més habitatges socials. En total, el PP ha votat en contra de 23 propostes del PSPV, sumant-se a altres “retallades” com la reducció de places de professors en l’escola pública i en les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI).

Per tot això, Zorrilla ha demanat a Carlos Mazón i al seu Consell que “deixen les vacances permanents i comencen a treballar pels joves i per tots els valencians i valencianes”.