Almenara celebra la festivitat de Sant Roc amb activitats religioses i festives

Hui es reprenen els festejos taurins amb dos nous bous de Partido de Resina

Almenara va celebrar ahir la festivitat de Sant Roc, patró del municipi. Els actes del dia van iniciar amb el tradicional trasllat de la imatge del sant des de la capella fins a l’església, on s’ha oficiat la missa. Durant el trasllat, els festers i festeres de la Quinta 2024, acompanyats per la Quinta dels 27 anys, han dut a terme una ofrena amb productes de la terra com fruites, verdures i hortalisses. A més, la Quinta dels 27 anys ha portat la peanya del sant.

Els actes religiosos van continuar de vesprada amb una nova eucaristia a les set, seguida de la processó del patró. Durant la processó, van participar el Grup de Danses la Corona, la Llavor Dolçaina i Tabal i l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara.

Per als més menuts va tindre lloc l’espectacle musical “Anem de Festa” a càrrec de “Trobadorets”, patrocinat per la Diputació de Castelló i l’Ajuntament d’Almenara. A la nit, la música va seguir amb un tribut a Estopa i la festa ADT, organitzada per la Quinta 2024.

Tornada dels festejos taurins

Després de dos dies de festivitats religioses, hui tornaran els actes taurins a Almenara. A les 16.30 hores, els més menuts podran gaudir d’un tancament infantil organitzat per la Penya El Piló amb la col·laboració de l’Ajuntament. A partir de les 18 hores, es realitzarà l’exhibició de dos bous “cerrils” de la ramaderia Partido de Resina, patrocinats per l’Ajuntament d’Almenara. Els bous, anomenats Taconcito i Desesperado, s’exhibiran en la plaça, i a la nit s’embolarà el primer bou.

A més, hui a les 11 hores, es podran visitar les exposicions comentades de “Quan nosaltres érem migrants” al Molí d’Arròs, a càrrec de Lara Cardona. La jornada conclourà amb una discomòbil a càrrec de DJ Benso en la carpa de la Quinta 2024, després de l’embolada.