S’amplia la sala d’adults de la Biblioteca, que ja conta amb una zona per a la gent gran

L´Ajuntament de la Vall d´Uixó ha ampliat la sala d´adults de la Biblioteca Municipal per guanyar 10 llocs de lectura i crear una zona per a la gent gran. Amb les obres s’han guanyat 26,5 m² i ara l’espai és més diàfan, està més il·luminat, aprofita més la llum natural i té mobiliari accessible.

Una de les línies d’actuació del pla estratègic de la Biblioteca és “potenciar-la com un espai d’integració i inclusió social on totes les persones la senten com a pròpia”, tal com ha explicat el regidor de Cultura, Jorge Marqués. Per això s’ha habilitat aquesta àgora de la gent gran, en què s’ofereixen serveis específics per a aquest col·lectiu.

Aquest espai ofereix zona de premsa i publicacions periòdiques, la secció local, accés a internet, zona de lectura àmplia i ben il·luminada, mobiliari accessible i materials d’interès especial com llibres de lectura fàcil, lletra gran o de temàtiques d’interès per a les persones de edats més avançades.

Marqués ha explicat que “a la temporada alta d’exàmens l’espai de la sala d’adults s’omple especialment a les vesprades”, de manera que “dificulta que les persones grans que vénen a llegir, consultar la premsa, consultar internet o la fan servir com refugi climàtic puguen utilitzar-la”. D’aquesta necessitat ha sorgit aquesta àgora, per això s’ha eliminat un tabic que separava la sala de l’antic telecentre que ja no es feia servir.

En aquest espai ja s’ha instal·lat un nou taulell accessible per a les persones amb cadira de rodes i s’ha adquirit un bucle magnètic per a les persones sordes i amb problemes auditius, un kit d’accessibilitat visual amb diversos elements d’ajuda a persones amb dificultats de visió i motricitat fina, lupes de lectura amb il·luminació, plantilles per facilitar l’escriptura i els bolígrafs ergonòmics.

I ara l’Ajuntament està esperant una subvenció del Ministeri de Cultura per millorar l’equipament d’aquesta zona i fer-la més confortable. Així, s’instal·laran cadires ergonòmiques i prestatgeries i taules adaptades.