Almenara vota ‘Sí’ al canvi de nom del CEIP

La majoria dels veïns i les veïnes d’Almenara que han participat en la consulta en línia no vinculant realitzada des de l’ajuntament s’han mostrat a favor de canviar el nom del col·legi de la localitat a CEIP Almenara en lloc de l’actual CEIP Juan Carlos I.

Quant al que són les xifres, a favor del canvi ha votat un 69,5% i en contra, un 30,5%. Pel que respecta al nombre de vots emesos, 470 persones han apostat pel sí, 206 persones han dit que no. Únicament s’ha pogut emetre un vot per persona empadronada major de 18 anys.

El següent pas, una vegada acaben les festes, serà la convocatòria per part de l’alcaldessa d’un Consell Escolar Municipal en el qual s’analitzaran els resultats i es prendran noves decisions sobre el procés. Cal assenyalar que la proposta definitiva amb el resultat de la consulta, els informes realitzats i els acords presos prèviament per unanimitat, es traslladarà a la Conselleria d’Educació, que és qui té l’última paraula en el canvi de denominació del centre escolar.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha agraït la participació en la consulta que s’ha realitzat durant la setmana “en aquest procés obert de participació ciutadana, perquè abans d’elevar la sol·licitud a la Conselleria d’Educació volíem saber quina opinió tenien els veïns i les veïnes davant la proposta de canvi de nom realitzada per unanimitat des del Consell Escolar del centre i referendada també unànimement pel Consell Escolar Municipal, en el qual es va acordar realitzar aquesta consulta en línia no vinculant”.

Cal recordar que el Consell Escolar del CEIP Juan Carlos I d’Almenara atenent el Decret 252/2019 de 29 de novembre del Consell de Regulació de l’Organització i Funcionament dels Centres va presentar un informe al Consell Escolar Municipal d’Almenara per a proposar el canvi de nom del col·legi atés l’article 5 de l’esmentat decret, en el qual s’indica la denominació genèrica dels centres docents públics. El nom proposat per unanimitat del Consell Escolar del CEIP Juan Carlos I és canviar la denominació per CEIP Almenara.

El 15 de juliol es va celebrar sessió del Consell Escolar Municipal, que va aprovar per unanimitat l’informe remés des del Consell Escolar del CEIP Joan Carles I, acordant obrir una consulta pública en línia, acord que ara s’ha complit amb la celebració d’aquesta.

Segons l’informe del Consell Escolar Municipal d’Almenara la finalitat del canvi de denominació del col·legi es produeix per a: evitar divisions dins de la comunitat educativa i la ciutadania, unificar el nom de tots els centres educatius de la localitat, donar valor al municipi en donar el seu nom a l’escola i tindre un centre amb identitat pròpia de manera atemporal independentment dels canvis que es produïsquen en la societat.