Un centenar de propostes reivindicaran la importància de l’esmorzar en la segona edició de “Gastroalmuerzos”

La campanya, que comença el 24 de setembre i finalitza el 8 d’octubre, inclou propostes molt variades repartides per tota la Comunitat Valenciana. Els locals participants ofereixen un esmorzar complet, elaborat amb producte local i acompanyat dels habituals elements per compartir.

La Confederació d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) formada per les associacions provincials ASHOTUR, Hostaleria València i APEHA, juntament amb Turisme Comunitat Valenciana presenta aquesta edició després de la bona acollida de l’any passat.

A la campanya s’hi han sumat prop de 100 establiments hostalers repartits entre les tres províncies, que presenten propostes molt diverses, però sempre basades en el producte local. Aquestes inclouen un esmorzar complet, especialitat de la casa, amb els seus habituals elements per compartir. Als entrepans -coques, torrades o plats de tota mena-, cal sumar-hi els cacaus del collaret, els adobats o les amanides, sense oblidar el tradicional cremaet o el carajillo. Tot això, amb preus entre els 6 i 18 euros, depenent del bar o restaurant elegit, perquè resulti accessible a tots els públics. Els participants ja es poden consultar al mapa navegable de la pàgina web www.gastroalmuerzos.com

A la presentació celebrada al restaurant l’Agulló de Benicassim hi han assistit Esther Labaig, directora del CdT de Castelló, Susana Marqués, Alcaldessa de Benicassim, Elena Llobet, regidora de Turisme, i el president d’ASHOTUR, Carlos Escorihuela.

A Castelló participen 19 locals a 14 localitats de costa i d’interior, es troben locals com Les Cholines a Alfondeguilla, Restaurant Torreón a Benicasim amb el seu clàssic chivito o Asador Aguilar a Segorbe.