LA UNIÓ preveu aquesta campanya una producció d’olives en la Comunitat Valenciana d’al voltant de 35.500 tones, més baixa encara que l’anterior que ja va tindre una collita reduïda i molt allunyada de la mitjana dels últims 20 anys que se situa en les 113.000 tones. Aquestes xifres que deixen els efectes de la sequera prolongada representen un descens del 68% sobre la mitjana i comportaran una pèrdua d’ingressos per als productors valencians estimada per LA UNIÓ en 49,2 milions d’euros.
Per a compensar aquestes baixes produccions i també la pèrdua de superfície acollida a la PAC i les particularitats de l’olivar en les zones d’interior, LA UNIÓ ha sol·licitat a la Conselleria i al Ministeri d’Agricultura que adapten la Política Agrària Comuna (PAC) a les condicions específiques del sector de l’olivar en la Comunitat Valenciana.
L’olivar valencià es cultiva majoritàriament en zones d’interior, on les dificultats i limitacions productives, al costat de les condicions climàtiques adverses, fan inviable complir amb algunes normatives actuals. Aquestes àrees, a més, són essencials per al manteniment de la biodiversitat, l’estabilitat de la població als pobles i la incorporació de llauradors joves al sector
Enric Simó, des de la Unió afirma que “si no s’escometen canvis en la PAC, moltes explotacions olivareres corren el risc de desaparéixer, afectant greument l’economia rural valenciana”. Afegeix que “perquè el sector de l’oli continue sent atractiu per als joves, és fonamental que s’adapten les normatives a la realitat del cultiu en la Comunitat Valenciana i que només amb una adaptació adequada es podrà garantir la competitivitat i sostenibilitat d’un sector clau per al camp valencià”.