Acció Ecologista-Agró es persona en l’expedient anul·lat pel TSJCV en relació a la prohibició de caçar amb parany

A final d’agost passat unes manifestacions del conseller de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, comprometent-se a permetre la continuïtat de les investigacions del parany científic, paralitzades fa 10 anys, “per a fer compatible una pràctica tradicional de caça de gran arrelament a la província de Castelló” van encendre les alarmes de l’associació ecologista-Agró, que ara ha manifestat davant el nou intent de la Generalitat Valenciana i de l’Associació de Paranyers de la Comunitat Valenciana (APAVAL) d’indultar aquest mètode de massiu i no selectiu, que “és important destacar, i que no caiguen en l’oblit, les nombroses sentències que des de la dècada dels 90 recolzen la il·legalitat del parany”.

També assenyalen que estan cansats “dels esforços de caçadors i simpatitzants polítics per deslegitimar tot el recorregut judicial que empara la il·legalitat d’aquest mètode de captura”,”.

Acció Ecologista-Agró ha expressat davant la Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori la seua ferma oposició a l’aprovació de cap projecte d’autorització de caça amb parany o cistell-emmalla per a recuperar la tradició del parany. L’explicació “és simple i, ben coneguda: la malla o la lliga no són selectius i per a la investigació científica de les migracions de les aus ja existeix una solució satisfactòria i innòcua com són les xarxes japoneses”.

Així mateix, AEA ha decidit personar-se en l’expedient administratiu que actualment es tramita en la Conselleria fruit de la sentència del TSJCV del passat mes d’agost.