Almenara viu les seues festes patronals

L’Auditori Vicente Casanova Rebollar d’Almenara es va omplir anit en l’acte de la presentació de les festes patronals d’Almenara 2024, en el qual es van donar a conéixer a les 13 parelles de festeres i festers que van portar els vestits tradicionals de la localitat, que tornaran a lluir en els dies grans de les festes. A més, també van tindre protagonisme les tres presentadores i el presentador de l’esdeveniment. Elles i ells formen part de la quinta 2024.
Prèviament, les parelles de festeres i festers van anar arribant fins a l’Ajuntament d’Almenara, per a iniciar des d’allí la cercavila fins a l’auditori recorrent els carrers de la localitat amb l’acompanyament musical de la Colla Garramatxa i de la banda de l’Associació Musical Santa Cecília d’Almenara.

Una vegada iniciat l’acte, es va projectar un vídeo per a presentar a la quinta 2024. Posteriorment, va arribar el torn de presentar a la festera i fester representants de l’any anterior (2023), que com a marca la tradició van ser els encarregats d’imposar les bandes i els pins a les festeres i festers d’aquest any 2024 que van anar entrant en l’escenari mentre la banda interpretava el pasdoble “València”.
Tot seguit va arribar el moment de nomenar als festers d’honor, que són José Bolaños Romero (nascut en 1930) que va arreplegar el reconeixement personalment, i Antonia Belenguer Miravet (nascuda en 1925) que li van recollir els i les familiars la seua distinció.


També es va entregar el primer premi del concurs de portades de les Festes d’Estiu de la Platja Casablanca a Blanca Valencia García, així com del concurs de portades de les Festes Patronals d’Almenara a l’equip format per Marc Ferrer, David Gimeno i Dídac López.
La jornada va concloure amb el monòleg de “Meugenio” i amb la macrodiscomòbil Bandalay organitzada per la Quinta 2024 en col·laboració amb l’Ajuntament d’Almenara.