Aragonés (PP) destaca “el canvi que reforça l’ensenyament en la Vall” i reivindica “la llibertat lingüística”

El Partit Popular de la Vall d’Uixó ha posat en valor “el canvi” exercit pel Consell de Carlos Mazón en l’ensenyament i que “des d’ahir dilluns és un fet en els centres educatius de la localitat garantint “la llibertat lingüística que demandaven les famílies”.

Així ho ha considerat la regidora del PP en el municipi, María José Aragonés, per a posar en valor “la bateria d’accions empreses per la Conselleria d’Educació que durant un any ha mantingut un estret diàleg amb tots els agents implicats”. Diu també que el canvi “arriba de la mà de tots els estaments, amb participació i escolta activa. I es traduïx en millores directes a les aules com la lliure elecció lingüística de l’alumne, al qual se li escolta i se li atén per a desenrotllar la seua formació en la llengua triada”.

En paral·lel, explica Aragonés, que “es complix el compromís de garantir una educació gratuïta, pública i de qualitat als menors amb edats compreses entre els 0 i els 3 anys”. “Ja ningú ha de pagar per a escolaritzar al seu menor en un centre d’infantil, perquè Carlos Mazón universalitza l’educació fins als primers mesos de vida i blinda amb això la conciliació de la vida familiar dels ciutadans amb les seues obligacions professionals”.

També considera que “queden reforçades matèries com la música, que torna a les aules, i s’incrementen les hores lectives d’anglés i matemàtiques”. “Tot això fruit de l’escolta a les famílies, amb les quals s’ha comptat des del primer moment per a buscar la solució a qüestions que havien sigut ignorades per l’anterior Consell de Ximo Puig”.

La regidora popular ha destacat la “importància de comptar amb una supervisió concreta i específica, entre professionals, per a abordar els casos de salut mental que puguen donar-se a les aules i s’establix un protocol, amb docents, Servicis Socials i Sanitat a fi de guiar a l’alumne amb el més estret control”.

Torna la infermera escolar

Finalment, Aragonés ha comunicat que torna la infermera escolar a les aules “després que PSOE i Compromís suprimiren esta figura tan necessària dels centres educatius, i es demostra que enfront de les mentides de l’alcaldessa socialista Tania Baños, “la realitat és hui un fet que ja gaudixen els fills de les famílies de la Vall”.