L’Ajuntament de la Vall transforma la ciutat amb el Pla de Sostenibilitat Turística

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta aquest dijous 12 de setembre el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD), finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU. L’acte se celebrarà a les 18.00 hores en el nou Centre de Transformació Digital, ubicat a la primera planta del mercat municipal.

L’objectiu de l’esdeveniment és donar a conéixer les 12 accions que conformen aquest pla, entre les quals destaquen els projectes d’execució que es licitaran en breu: posada en marxa de la Fàbrica de la Llum com a espai expositiu vinculat al Museu Arqueològic Municipal, recuperació de l’entorn amb la rehabilitació del sistema de sèquies, aqüeductes i molins, i renaturalització del pàrquing de Sant Josep per integrar-lo en el paisatge natural.

El regidor de Projectes Europeus, Jorge García, ha destacat que aquest projecte està finançat per la Unió Europea amb dos milions d’euros. “Ha estat molt desitjat pel món cultural de la ciutat i ens permetrà continuar amb el relat patrimonial i històric per a completar la nostra oferta turística de manera sostenible”, ha remarcat.

A més, també millorarà l’entorn del barri del Roser, de l’aqüeducte i de Sant Josep, connectant el nucli urbà amb el paratge. Aquesta ha estat “una de les prioritats d’aquest govern, amb actuacions en les dos últimes legislatures i molt de treball per aconseguir aquest finançament europeu”. El pla s’emmarca dins de l’Estratègia Nacional de Sostenibilitat Turística en Destinacions sota el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.

García ha assenyalat que l’acte de presentació està obert a tota la ciutadania, associacions culturals, entitats i empreses del sector turístic i també a empreses constructores interessades en la licitació del contracte per realitzar les obres. Aquest és “un projecte de transformació de la ciutat” i és un dels que formen part dels 14 milions d’euros de fons que ja estan en marxa, licitant-se o a punt d’iniciar el procediment.

4o