El PSPV-PSOE de Castelló acusa Carlos Mazón de “llevar la primera oportunitat laboral a milers de joves” amb retallades superiors al 60% en programes d’ocupació

Maria Jiménez acusa el PP de “no tindre idees per a fomentar l’ocupació i critica que es destinen fons a l’autobombo i al canvi de marques en lloc de donar resposta a les inquietuds de la joventut

El PSPV-PSOE de Castelló ha acusat Carlos Mazón de “robar la primera oportunitat laboral a milers de joves” amb retallades que superen el 60% en els programes d’ocupació respecte a l’últim pressupost elaborat pel govern de Ximo Puig. Segons ha declarat la vicesecretària general socialista, Maria Jiménez, “mentre el govern del Botànic va oferir oportunitats d’ocupació i formació a més de 12.000 joves de Castelló, Mazón ha optat per dificultar-los el camí”.

Jiménez critica que l’estratègia del PP en matèria d’ocupació juvenil es basa únicament en les retallades. “Programes d’èxit com Emcuju i Empuju, que en el seu moment van comptar amb el consens de la joventut de Castelló, han sigut reduïts a la marginalitat. Com a conseqüència, la majoria dels ajuntaments de municipis petits s’han quedat sense el suport de joves en els seus departaments, tot a causa de l’obsessió del PP per retallar”.

La dirigent socialista assenyala que “aquesta manca d’atenció no és un cas aïllat”. “El PP de Mazón no té cap interès en la joventut, ja que no respon a les seues inquietuds, com l’ocupació, ni als seus problemes, com la manca d’habitatge”. “A dia de hui, segueixen sense pagar les ajudes al lloguer i no han construït cap habitatge de lloguer assequible”.

Jiménez conclou que “la insensibilitat dels governs de dreta cap a les classes mitjanes i treballadores és total. Mentre aquesta comunitat continua amb problemes estructurals per resoldre, com l’atur juvenil i la falta d’habitatge, el seu president gasta sense mesura en autopromoció i en canviar la marca de l’organisme públic d’ocupació, Labora”. “Aquesta és la seua agenda i aquestes són les seues prioritats”.