“Ves amb cap per a no anar de cap”, lema de la nova campanya de la UPCCA i el Departament de Joventut de Nules per a unes festes més segures

Publicita un decàleg amb consells sobre la prevenció del consum d’alcohol

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de Nules (UPCCA), en col·laboració amb el Departament de Joventut de l’Ajuntament, ha llançat una campanya sota el lema “Ves amb cap per a no anar de cap”. L’objectiu és promoure unes festes patronals saludables mitjançant un decàleg de consells que fomenten la responsabilitat, especialment en relació al consum d’alcohol.

Aquest decàleg recull una sèrie de pautes per a prevenir els riscos associats al consum d’alcohol i altres drogues, posant especial atenció en els menors. La regidora de Joventut i Festes, Blanca Silvestre, ha explicat que “el lema triat enguany busca conscienciar sobre la importància de la prudència a l’hora de beure alcohol, sempre que la persona siga major d’edat”. A més, el primer consell del decàleg és clar: els menors d’edat no haurien de consumir alcohol, ja que el seu cervell encara es troba en ple desenvolupament.

Entre les recomanacions que inclou el decàleg, destaca l’orientació a evitar el consum d’alcohol en menors, la importància de menjar bé abans i durant el consum d’alcohol, no mesclar substàncies, alternar begudes alcohòliques amb aigua o refrescos, evitar conduir si s’ha consumit alcohol, i hidratar-se amb sucs o aigua en cas d’haver begut en excés. També s’aconsella col·locar de costat a una persona inconscient per a evitar l’asfíxia i contactar amb el 112.

Altres consells del decàleg inclouen aprendre a establir límits davant la pressió per beure i respectar la decisió d’aquells que prefereixen no consumir alcohol.

Amb aquesta iniciativa, Nules aposta per unes festes segures i responsables, on la diversió no siga incompatible amb la salut.