La Diputació de Castelló promou la tradició pirotècnica amb un cicle d’espectacles per tota la província

El diputat provincial de Cultura, Alejandro Clausell, valora la programació que va inaugurar Santa Magdalena de Pulpis, el passat 22 de juliol, i que continuarà amb Morella i Catí, el dia 18 d’agost, Segorbe, el 8 de setembre, i Onda, a l’octubre

La Diputació Provincial de Castelló ha impulsat aquest estiu la força de les empreses pirotècniques de la província amb un programa d’espectacles que recorrerà tot el territori.

Des de nord a sud, l’àrea de Cultura, dirigida per Alejandro Clausell, va iniciar el passat 22 de juliol la primera convocatòria a Santa Magdalena de Pulpis. Amb la mestria de la pirotècnia Tomás, el públic va gaudir d’un espectacle únic que continuarà aquesta setmana a la zona nord de la província.

El pròxim diumenge 18 d’agost a les 14.30 hores, Morella, en el marc del seu espectacular 55 Sexenni, i Catí seran escenaris d’aquests espectacles pirotècnics. A Morella, la firma Germans Caballer Pirotécnicos serà l’encarregada de llançar, mentre que a Catí l’exhibició anirà a càrrec de Pirotècnia Martí.

La programació organitzada pel departament de Cultura de la Diputació Provincial de Castelló continuarà al setembre a Segorbe, amb una exhibició prevista per al 8 de setembre a les 13.30 hores a càrrec de la Pirotècnia Peñarroja.

Finalment, el cicle es tancarà a Onda a l’octubre. “Estem ultimant els detalls per a anunciar la data i hora, però estem convençuts que també serà un èxit al qual convidem a tota la província”, ha declarat Clausell.

El diputat provincial de Cultura ha destacat l’esforç i el compromís amb la innovació i l’avantguarda d’aquestes empreses, la tasca de les quals “no deixa a ningú indiferent”. “Donar suport i apostar pel seu treball, com fem des de la Diputació de Castelló amb 5.000 euros destinats a cada espectacle, és una inversió directa en l’èxit de la província. Aquestes exhibicions no sols formen part de la nostra tradició i festa, sinó que també són un motor econòmic que dona feina a centenars de veïns de Castelló. Un element més que dinamitza i genera riquesa a la nostra província”, ha conclòs Clausell.